Egyperces lelkigyakorlat a Pápai Ház szónokával

Róma
Február 19-e és 24-e között a vatikáni média közösségi oldalain keresztül lelkigyakorlatos gondolatokat hallhatunk a Pápai Ház szónokától, aki a pápa és a római kúria nagyböjti elmélkedéseit vezeti. Hiszünk-e a feltámadásban? - kérdezi a harmadik elmélkedésben.

 

Kevés olyan szó van, ami egy percben elég, hogy megtöltse a napunkat, sőt az életünket is: ezek Jézus szavai. Raniero Cantalamessa kapucinus bíboros ezekből gyűjtött egy csokorral, minden napra „megrágni valót”, amin elgondolkodhatunk.

A szerdai napra János evangéliumából választott egy részletet a lelkigyakorlatos mester, Lázár feltámasztásának jelenetéből. Jézus ezzel a kérdéssel fordul Lázár testvéréhez, aki a sír előtt áll, a feltámadásra utalva: „Hiszed ezt?” (Jn 11,26)

Cantalamessa bíboros elmélkedése: Csatlakozzunk Istenhez!

Hagyd most egy pillanatra mindazt, amit fejből megtanultál a katekizmusból és a Hiszekegyben ismételsz! Lépj be abba a titkos közegbe, ahol nincs más, csak te és Isten. Kérdezd meg magadtól: Én hiszem? Hittem valaha igazán, személyesen, nem csak közvetve, még ha az egyetemes egyházon keresztül? Szent Pál azt írja a rómaiaknak, hogy „szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást” (Róm 10,10): az én hitvallásom a szívem mélyéről jön?

A hit új távlatokat nyit meg; ez az egyetlen, amely képes komoly választ adni az emberi lét legfontosabb kérdéseire: „Ki vagyok? Honnan jöttem? Hová megyek?”.

Az elektronikus korszak a hitnek egy eddig ismeretlen képét kínálja nekünk: az internetes összeköttetést. Megnyitod a Google oldalát és csatlakoztál! Az egész virtuális világ megnyílik előtted. Valami hasonlót érünk el a hittel is. Vezeték nélkül, költségek nélkül. Egy rövid imádság, a szív egyszerű megmozdulása, egy pillantás Krisztus képmására, mely az asztalodon van, és máris csatlakoztál! Nem egy virtuális világhoz, hanem a valóságoshoz csatlakoztál. Az egyedüli valóban igazi világhoz, mert örök: Isten világához! Próbáld meg, és meglátod, hogy így van-e!” – zárta szerdai elmélkedését P. Raniero Cantalamessa.

 

A második elmélkedés itt olvasható: www.vaticannews.va

Az első elmélkedés pedig itt: www.vaticannews.va

 

Forrás és fotó: Vatikan News

 

Videók

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Stomfai Zsófia

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
Dobszay Benedek OFM - EM szakmai vezető
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41