Emberi méltóság stratégia – ünnepléssel zárult a közös munka

2021. júl. 5. (hétfő) 09:45
Budapest

Ünnepléssel zártuk az Emberi méltóság stratégia megalkotásának folyamatát, 2021.06.28-án a szerzetesi irodában. Hosszú idő óta végre személyesen találkozhattunk a stratégia alkotásban résztvevő munkatársakkal és hálát adtunk az elmúlt évben végzett munkáért.

Nehéz időszakban, sok apró és nagyobb kihívással szembesülve dolgoztunk együtt az elmúlt évben, és munkánk gyümölcse az Emberi méltóság stratégia, amelyre büszkék vagyunk, és bizakodva indultunk el a megvalósítás útján. Megtapasztaltuk, hogy a szerzetesek és szakemberek együttműködése már a folyamat során is eredményt hozott: 90 fő részvételével megvalósult az Add, hogy lássak – Bartimeus képzés a bántalmazás témájáról, és ezt folytatjuk is a jövő évben.

A közös tervezés mellett tudtuk segíteni a társadalmi és egyházi párbeszédet, hiszen cikkek, interjúk és sajtóműhely is megvalósult a tavalyi évben, és ezek révén is erősítettük a tiszta és őszinte párbeszédet az emberi méltóság védelméről.

A jövőre vonatkozó tervek megfogalmazása mellett a pilot projektek keretében konkrét segítséget tudunk kínálni a szerzetesrendeknek kommunikációban, szabályozásban és képzésben is: együttműködtünk többek között a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartománnyal, a Jó Pásztor nővérekkel, a Boldogasszony Iskolanővérekkel és a Mária Iskolatestvérekkel is.

Ünnepeltünk és erőt gyűjtöttünk ebben a találkozásban, megköszöntük az eddig bejárt úton kapott ajándékokat, tapasztalatokat, örömöket és kihívásokat. És töltekeztünk a találkozásból, hogy az előttünk álló megvalósítás során továbbra is bizalommal, proaktívan és érzékenyen tudjunk dolgozni az emberi méltóság védelméért. 

Köszönjük mindazoknak, akik velünk dolgoztak és dolgoznak továbbra is az Emberi méltóság stratégia megalkotásában és megvalósításában.

 

Szerző: Rudan Mária/EM projektvezető

Fotó: MSZKI

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41