Fogadalomújítás és választás a szociális testvéreknél

2021. máj. 25. (kedd) 08:45
Budapest

Hat testvér újította meg ideiglenes fogadalmát szombat délelőtt a Szociális Testvérek Társaságának hűvösvölgyi kápolnájában – a járványügyi előírások miatt viszonylag szűk körben, amibe a testvérek, rokonok, barátok az on-line közvetítés segítségével kapcsolódhattak be.

A szentmisét bemutató dr. Papp Tamás plébános, kerületi esperes a napi evangéliummal párhuzamot vonva a fogadalmas szerzetes útját Péter és János apostol útjához hasonlítva arra hívott, hogy maradjunk meg imádságban, Jézus titkaiban elmélyedve, mint János és kövessük Jézust a mindennapok kihívásai között, az evangéliumi tanácsok szerint, mint Péter.

Amikor saját szemünkkel látjuk a világ összeomlását, az anyagelvű, erkölcstelen, élet- és Isten ellenes ideológiák hatását környezetünkben, mindannyian a pünkösdi fohásszal kérjük Istent: Áraszd ránk Lelkedet és újítsd meg az egész világot! Tudjuk, az igazi haladást a mai korban is a Lélek adja a világnak – hívta fel a figyelmet Tamás atya.

Tisztában vagyunk a nehézségekkel, amelyek ma próbára teszik az elkötelezett szerzetesi (hasonlóképpen a családos) életet, de tudnunk kell: Nincs egyedül az, akinek szívét betöltik a Szentlélek ajándékai.

Szombat délután már jóval nagyobb térben, a Remetekertvárosi Szentlélek templomban gyűlt össze az egész közösség, hogy az elmúlt évben többször elhalasztott választást megtartsák. Miután a testvérek megköszönték Szabó Katalin testvér és tanácsa elmúlt öt évi munkáját, megválasztották az új elöljárót és tanácsát.

Elöljárónak dr. Németh Emmát, helyettesnek Tari Irént, a tanács tagjainak pedig Takács Anitát, Sándor Erzsébetet és Fecske Orsolyát választotta a közösség. Az új elöljáró és tanácsa beiktatására vasárnap délelőtt került sor a Mohos Gábor püspök atya által bemutatott szentmise keretében. Püspök atya az első Pünkösd kapcsán arról beszélt, hogy az Apostolok Cselekedeteiben található rész csak Pünkösd külső jeleit írja le, azt, ami a szem számára érzékelhető. Az igazán lényeges azonban a szív mélyén történik. Isten titkaiba, Isten művébe és mindezek értelmébe csak a Szentlélek által nyerhetünk bepillantást.

Azért imádkozott, hogy ez a mélyebb látás segítse az új elöljárót és tanácsát abban, hogy meglássák: Isten műveibe hogyan illeszkedik a közösség és az egyes testvérek. Fontos az ima és a megelőlegezett bizalom Isten és egymás iránt. A Lélekkel együttműködve elképzelhetetlen távlatok nyílnak előttünk, olyan közösségé formálódhatunk, amely túlmutat az egyesek emberi adottságain.

Forrás és fotó: www.szocialistestverek.hu

 

A Szociális Testvérek Társasága Romániai Kerületében örömteli eseményre került sor: Czimbalmos Emília testvér örökre elkötelezte magát arra, hogy – amint a fogadalmi imában imádkozzuk – Isten segítségével szétárasztja maga körül az ima, a lelkiség és a szeretet szellemét, enyhíti a szenvedést, építi Isten országát az egyesek lelkében és a hazában. Ugyanebben a lelkületben újította meg fogadalmát Székely Csilla testvér.

Forrás és fotó: romkat.ro

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária - EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia - EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Virág Benedek - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia - zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41