Fogadalomújítás és választás a szociális testvéreknél

2021. máj. 25. (kedd) 08:45
Budapest

Hat testvér újította meg ideiglenes fogadalmát szombat délelőtt a Szociális Testvérek Társaságának hűvösvölgyi kápolnájában – a járványügyi előírások miatt viszonylag szűk körben, amibe a testvérek, rokonok, barátok az on-line közvetítés segítségével kapcsolódhattak be.

A szentmisét bemutató dr. Papp Tamás plébános, kerületi esperes a napi evangéliummal párhuzamot vonva a fogadalmas szerzetes útját Péter és János apostol útjához hasonlítva arra hívott, hogy maradjunk meg imádságban, Jézus titkaiban elmélyedve, mint János és kövessük Jézust a mindennapok kihívásai között, az evangéliumi tanácsok szerint, mint Péter.

Amikor saját szemünkkel látjuk a világ összeomlását, az anyagelvű, erkölcstelen, élet- és Isten ellenes ideológiák hatását környezetünkben, mindannyian a pünkösdi fohásszal kérjük Istent: Áraszd ránk Lelkedet és újítsd meg az egész világot! Tudjuk, az igazi haladást a mai korban is a Lélek adja a világnak – hívta fel a figyelmet Tamás atya.

Tisztában vagyunk a nehézségekkel, amelyek ma próbára teszik az elkötelezett szerzetesi (hasonlóképpen a családos) életet, de tudnunk kell: Nincs egyedül az, akinek szívét betöltik a Szentlélek ajándékai.

Szombat délután már jóval nagyobb térben, a Remetekertvárosi Szentlélek templomban gyűlt össze az egész közösség, hogy az elmúlt évben többször elhalasztott választást megtartsák. Miután a testvérek megköszönték Szabó Katalin testvér és tanácsa elmúlt öt évi munkáját, megválasztották az új elöljárót és tanácsát.

Elöljárónak dr. Németh Emmát, helyettesnek Tari Irént, a tanács tagjainak pedig Takács Anitát, Sándor Erzsébetet és Fecske Orsolyát választotta a közösség. Az új elöljáró és tanácsa beiktatására vasárnap délelőtt került sor a Mohos Gábor püspök atya által bemutatott szentmise keretében. Püspök atya az első Pünkösd kapcsán arról beszélt, hogy az Apostolok Cselekedeteiben található rész csak Pünkösd külső jeleit írja le, azt, ami a szem számára érzékelhető. Az igazán lényeges azonban a szív mélyén történik. Isten titkaiba, Isten művébe és mindezek értelmébe csak a Szentlélek által nyerhetünk bepillantást.

Azért imádkozott, hogy ez a mélyebb látás segítse az új elöljárót és tanácsát abban, hogy meglássák: Isten műveibe hogyan illeszkedik a közösség és az egyes testvérek. Fontos az ima és a megelőlegezett bizalom Isten és egymás iránt. A Lélekkel együttműködve elképzelhetetlen távlatok nyílnak előttünk, olyan közösségé formálódhatunk, amely túlmutat az egyesek emberi adottságain.

Forrás és fotó: www.szocialistestverek.hu

 

A Szociális Testvérek Társasága Romániai Kerületében örömteli eseményre került sor: Czimbalmos Emília testvér örökre elkötelezte magát arra, hogy – amint a fogadalmi imában imádkozzuk – Isten segítségével szétárasztja maga körül az ima, a lelkiség és a szeretet szellemét, enyhíti a szenvedést, építi Isten országát az egyesek lelkében és a hazában. Ugyanebben a lelkületben újította meg fogadalmát Székely Csilla testvér.

Forrás és fotó: romkat.ro

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41