INIGO csoport

Mi az INIGO? Lelkigyakorlatokat adó csoport, jezsuitákból és Szent Ignác-i lelkiségű szerzetesnőkből, akik fiatal felnőtt társaikkal (INIGO társai) együtt szolgálnak.

Célunk: fiatalokat segíteni, hogy Istent mind jobban megismerjék és szeressék. A Vele való személyes kapcsolatból fakadóan megerősödjenek keresztény identitásukban, és elkötelezett, élő tagjai legyenek az Egyháznak.

Eszközünk: a Szent Ignác-i lelkigyakorlatok korra és helyzetre alkalmazott módon. Lelkigyakorlatokat, lelki napokat, imaalkalmakat, missziókat szervezünk.

Miért INIGO? Szent Ignácot eredetileg, baszk nevén Inigo de Loyolának hívták. Olyan fiatalember volt, aki találkozott Istennel, kereste az útját. Jézust akarta követni szegényen és egyszerűen, az embereken segítve. Egyetemen tanult, és szolgált: lelkigyakorlatokat adott, és segítette a szegényeket. Az átalakulás kora ez, a keresés ideje és felkészülés a küldetésre. Küldetésünk fiatalokhoz szól, akik Inigóhoz hasonlóan keresik Istent, a hivatásukat, és elkötelezett keresztényként szeretnének élni a mai világban.

Az INIGO-csoport tagjai: Balla Erika SJC, P. Koronkai Zoltán SJ (vezető), Heim Kata RSCJ, Tímár Dániel

Fő témáink: személyes istenkapcsolat, megkülönböztetés, útkeresés, hivatástisztázás, döntéshozatal, keresztény élet és küldetés a mai világban.

Kik INIGO társai? Fiatalok apostoli csoportja, akik élő istenkapcsolatra törekszenek, tenni szeretnének másokért: segítőként vesznek részt velünk együtt a lelkigyakorlatok adásában, imaestek szervezésében, missziókban és egyéb szolgálatainkban. Légy része a csapatnak Te is!

 

ELÉRHETŐSÉG

inigo@jezsuita.hu

www.facebook.com/Inigohun/

 

PROGRAMJAINK ÉS SZOLGÁLATAINK:

INIGO imaest – „Maradjatok bennem” (Jn 15,4)
Kedd esténként (19.00, Pesti Jézus Szíve templom) teret nyitunk a csöndre, az elmélyülésre és találkozásra Jézussal a vasárnapi evangélium által. Szent Ignác-i imamód, zene, megosztás.

 

Hivatáskeresők miséje

Kedd esténként a 18 órai ifjúsági szentmisét Koronkai Zoltán SJ tartja.

 

J8 szentmise

Hordozlak – imaszolgálat
A vasárnapi Jezsuita 8-as szentmise után önkéntesek (INIGO társai) a templomban várnak, hogy meghallgassák és egy héten keresztül hordozzák az imaszándékodat. A sálról és a mécsesről ismerheted fel őket.
Szerzetesnő, aki meghallgat
A J8 szentmise után lehetőséged van, hogy imát kérj vagy/és beszélgess egy szerzetesnővel.

 

INIGO lelkigyakorlatok

Személyesen kísért lelkigyakorlatok
3-5-8 napos Szent Ignác-i lelkigyakorlatok fiatal felnőtteknek, hogy Istennel találkozzanak, életüket rendezzék, hivatásukat megtalálják.
Iskolai lelkinapok
Középiskolák felső évfolyamainak közösen vagy egy-egy osztály számára lelkinapok, lelkigyakorlatok tartása. Témáink: imádság, hivatás, útkeresés, döntés. Ezeket az alkalmakat segítőinkkel, INIGO társaival együtt tartjuk.
Tanári lelkigyakorlatok
Célunk azok segítése is, akik a fiatalok nevelésével foglalkoznak.

 

Misszió

Húsvéti misszió
A húsvéti szent három nap során lelkes fiatalokkal elmegyünk egy vidéki plébániára, hogy  együtt ünnepeljük hitünk központi titkát, szolgálatunkkal széppé tegyük a liturgiát, és segítsük az egyházközség rászorultjait. A misszió révén lehetővé válik, hogy ott is lehessen liturgia, ahol egyébként erre nem volna mód.
Plébániai és iskolai misszió
Lelkinapokat tartunk középiskolák (diákok, tanárok) és a hozzájuk kötődő plébánia hívei számára, ezzel segítve a lelki megújulást, az Istennel és egymással való kapcsolatuk mélyülését.

 

Szentjánosbogár közösség

2018. szeptemberétől Koronkai Zoltán lett a Szentjánosbogár közösség lelki vezetője, amely szolgálatot az Inigo csoporttal látja el.

 

Magis 

Eredetileg a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra való jezsuita szervezésű előkészítő programok neve a Magis (pl. Magis 2016), melyek regionális (pl. Magis Central Europe, Lengyelország, 2018 ) és helyi szinten folytatódnak. 2019. júliusában Litvániában lesz a következő Magis július 23-31. között.
Facebook: https://www.facebook.com/magishungary/ 

 

A Pápa Imavilághálója, avagy Imaapostolság

A pápa világméretű imahálózata: 98 országban, több mint 35 millióan imádkoznak együtt azokért a kérésekért, amelyeket a pápa minden egyes hónapban megfogalmaz. A kérések az emberiség és az egyház nagy szükségleteit fogalmazzák meg.

 

Forrás és fotó: https://jezsuita.hu/inigo-csoport/

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
Rudan Mária - EM projektvezető
dr. Kele Mária - EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia - EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Virág Benedek - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia - zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41