Ugrás a tartalomra
normál Nemzetközi

Istennek szentelt fiatalok imavirrasztása

Négyezren az Istennek szentelt fiatalok imavirrasztásán...

A hivatásokról elmélkedni, meghallgatni Jézust, aki magához hívta azokat, akiket akart. És azok követték. Ezzel a lelkülettel gyűlt össze szeptember 15-én, kedden este a Szent Péter téren négyezer fiatal, akik imavirrasztást tartottak az Istennek szentelt fiatalok első világtalálkozójáért. A szombaton véget érő programot a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregáció szervezte.

Jézusnak szentelni az életet nem könnyű választás

„Lélek, légy erős! Tartsatok ki, legyetek hűségesek! Hozzatok gyümölcsöt, ébresszétek fel a világot!” Így buzdította az egybegyűlt fiatalokat José Rodriguez Carballo érsek, a Szerzetesi Kongregáció titkára. Az Úr nagylelkű volt, amikor azt kérte, hogy osztozzunk életében és küldetésében, de Jézusnak szentelni az életet nem könnyű választás. Fennáll a kockázat, hogy a könnyebbik utat válasszuk és a hivatástisztázás folyamatát a végtelenségig folytassuk anélkül, hogy valaha is végleges döntést hozzunk. Kitalálunk mindenféle kifogást, hogy elhalasszuk az Úrral való találkozás időpontját. Annak tudatában, hogy a teljességben megélt megszentelt élet meghaladja erőnket és képességeinket, fel kell ismerni, hogy a gyengeségben mutatkozik meg Isten ereje. Bízzuk tehát magunkat az Evangéliumra és Szűz Máriára.

Bevezető köszöntőjében Joao Braz de Aviz bíboros, a Szerzetesi Kongregáció prefektusa hangsúlyozta: „Mária öröme és hűsége az Úr követésében, bennünket is örömmel és a hűséggel áraszt el.”

Forrás és kép: Vatikáni Rádió

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája
1052 Budapest, Piarista köz 1.

(Bejárat a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola felől, 4. emelet)
 

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkársági asszisztens: Pető Éva RSCJ

telefon: (+36 1) 315 1452 vagy
mobil: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

 

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Dr. Deák Viktória Hedvig

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferencája (FSZK)

elnöke: Labancz Zsolt 

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41