Jól és jóra használni javainkat

Tahi
A Jézus Szíve Társasága 2023. június 25. – július 9. között Tahiban, a SZÍV Lelkiségi Központban tartotta káptalani gyűlését.

 

A hatévente megszervezett káptalannak, mint a legfőbb tanácskozó és döntéshozó testületnek, legfontosabb feladata az előző hat év kiértékelése, valamint azon irányelvek meghatározása, amelyek a következő időszakban a közösség megújulását szolgálják. A Szentlélek hangjára való odafigyelést, a megújulásra kész nyitottságot segítette a káptalan előtti háromnapos lelki gyakorlat, melynek során Lobmayer Imre SchP Ábrahám történetének felidézésével segítette a testvéreket Isten akaratának közös keresésében, hogy megértsék az „itt és most” szükségleteit és feladatait: - milyen szolgálatokra várja az Úr a közösséget, milyen kihívások állnak előttük, mit kell elengedni, mit kell megtartani, hol, milyen területen szükséges megerősíteni a jelenlétüket…

Az első világháborút követően a kor szükségleteire válaszoló női apostoli társaságot P. Bíró Ferenc SJ alapította 102 évvel ezelőtt. A mostani káptalanon – gazdag múltjuk értékeit is figyelembe véve – elmélyítették, újraértelmezték karizmájuk sajátos jellemzőit, melyek közül kiemelkedik a szemlélődő gyakorlatiasság, mely áthatja a testvérek mindennapjait. Ugyancsak fontosnak gondolják a nők szolgálatát, mely az elmúlt években többféle módon is kibontakozott; például az Igent mondok online lelkigyakorlat, nők számára meghirdetett lelki napok, egyéb programok.

A káptalanon sor került a Jézus Szíve Társasága általános elöljárójának és három tanácsosának megválasztására is. Az új vezetőség tagjai: Gergely Katalin SJC általános elöljáró, Mézinger Gabriella SJC általános asszisztens, Halmi Krisztina SJC és Tyukodi Beáta SJC tanácsosok.

Köszönjük, és továbbra is kérjük minden testvérünk, barátunk, ismerősünk imáját.

Jézus, Te vagy a világegyetem középpontja és minden szív királya. Segíts minket, hogy az ajándékba kapott teremtett világot a Te akaratod szerint – jól és jóra – használjuk! Ámen.

 

Forrás és fotó: Jézus Szíve Társasága

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41