Ugrás a tartalomra
normál Rendi
2017. november 10. 16:30
USA

Összefoglaló a 24. Általános Káptalanról

2017. szeptember 26. és október 24. között az Egyesült Államokban 45 Boldogasszony iskolanővér gyűlt össze a világ 30 országát magába foglaló 10 rendtartományból, hogy megtartsák 24. Általános Káptalanunkat. A Maryland állambeli Marriottsville Bon Secours lelkigyakorlatos és konferenciaközpontja adott otthont a tanácskozásnak, melynek célja az volt, hogy a küldöttek megválasszák az új általános tanácsot, és megfogalmazzák a kongregáció irányvonalát a következő hat évre.

Kongregációnk hatévente rendez általános káptalant, melyen választott és hivatalból jelen levő tagok vesznek részt a kongregáció mindegyik rendtartományából. Az idei káptalan témája:"Bizalom és bátorság. Kevéssel is megelégedve, örömmel áldozzuk egész életünket azért az egységért, amelyért Jézus Krisztus küldetett.

A Magyar Tartományt, melyhez 5 szolgálati terület tartozik országhatáron belül, 1 Erdélyben és 2 a Vajdaságban, Lobmayer M. Judit tartományfőnöknő és Gazdag M. Gemma illetve Ulrik M. Monika nővér képviselte. Tolmácsként kísérte őket Németh M. Luca nővér és Koppány Emese. 

A kongregáció jövőbeni irányvonala

Az új irányvonal a káptalant megelőző és a teljes kongregációt bevonó tanácskozás, valamint a káptalan során zajló intenzív dialógus és imádságos reflexió eredménye. Nemzetközi honlapunkon is megosztjuk majd, amint az összes fordítás elkészült. Az újonnan megválasztott általános tanács vezetésével fogja kongregációnk véghezvinni azt a Lélek által inspirált irányvonalat, melyet a káptalani tagok meghatároztak.

“Ez a Káptalan és a jövőbeni irányvonalunk meghatározása szeretetből fakadt, olyan szeretetből, mely örömmel és hálásan adja oda mindenét” - mondta Roxanne nővér. “Ebben a szellemben, alapítónk, Boldog Gerhardinger Terézia szellemében és a Szentlélek ereje által elköteleztük magunkat és az egész kongregációt, hogy követjük azt az irányt, melyet Isten mutatott meg nekünk."

A Boldogasszony Iskolanővérek nemzetközi szerzetesközösség, közel 3000 nővérrel 30 országban. Küldetésünket, hogy elmélyítsük a közösséget Istennel és az emberek között között, a nevelés szolgálata által éljük meg. Pedagógiánkat az a világszemlélet hatja át, hogy a személyek átformálása által megváltoztatható a világ. Kongregációnk, melyet 1833. október 24-én alapított Jézusról nevezett Boldog Mária Terézia Gerhardinger, idén lépett közös történetünk 185-ik évébe.

További információért keresse fel nemzetközi honlapunkat, a www.gerhardinger.org-ot.

Forrás és fotó: Boldogasszony Iskolanővérek

Képek:

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Formanek Tamás szociális intézményi tanácsadó
Gáll Zsófia zarándoktábor szakmai vezető
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
Rudan Mária  gyermekvédelmi tanácsadó
Schumicky Mária NEK asszisztens
Virág Benedek zarándoktábor projektvezető

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Balogh Péter Piusz O.Praem

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41