Összefoglaló a 24. Általános Káptalanról

2017. nov. 10. (péntek) 16:30
USA

2017. szeptember 26. és október 24. között az Egyesült Államokban 45 Boldogasszony iskolanővér gyűlt össze a világ 30 országát magába foglaló 10 rendtartományból, hogy megtartsák 24. Általános Káptalanunkat. A Maryland állambeli Marriottsville Bon Secours lelkigyakorlatos és konferenciaközpontja adott otthont a tanácskozásnak, melynek célja az volt, hogy a küldöttek megválasszák az új általános tanácsot, és megfogalmazzák a kongregáció irányvonalát a következő hat évre.

Kongregációnk hatévente rendez általános káptalant, melyen választott és hivatalból jelen levő tagok vesznek részt a kongregáció mindegyik rendtartományából. Az idei káptalan témája:"Bizalom és bátorság. Kevéssel is megelégedve, örömmel áldozzuk egész életünket azért az egységért, amelyért Jézus Krisztus küldetett.

A Magyar Tartományt, melyhez 5 szolgálati terület tartozik országhatáron belül, 1 Erdélyben és 2 a Vajdaságban, Lobmayer M. Judit tartományfőnöknő és Gazdag M. Gemma illetve Ulrik M. Monika nővér képviselte. Tolmácsként kísérte őket Németh M. Luca nővér és Koppány Emese. 

A kongregáció jövőbeni irányvonala

Az új irányvonal a káptalant megelőző és a teljes kongregációt bevonó tanácskozás, valamint a káptalan során zajló intenzív dialógus és imádságos reflexió eredménye. Nemzetközi honlapunkon is megosztjuk majd, amint az összes fordítás elkészült. Az újonnan megválasztott általános tanács vezetésével fogja kongregációnk véghezvinni azt a Lélek által inspirált irányvonalat, melyet a káptalani tagok meghatároztak.

“Ez a Káptalan és a jövőbeni irányvonalunk meghatározása szeretetből fakadt, olyan szeretetből, mely örömmel és hálásan adja oda mindenét” - mondta Roxanne nővér. “Ebben a szellemben, alapítónk, Boldog Gerhardinger Terézia szellemében és a Szentlélek ereje által elköteleztük magunkat és az egész kongregációt, hogy követjük azt az irányt, melyet Isten mutatott meg nekünk."

A Boldogasszony Iskolanővérek nemzetközi szerzetesközösség, közel 3000 nővérrel 30 országban. Küldetésünket, hogy elmélyítsük a közösséget Istennel és az emberek között között, a nevelés szolgálata által éljük meg. Pedagógiánkat az a világszemlélet hatja át, hogy a személyek átformálása által megváltoztatható a világ. Kongregációnk, melyet 1833. október 24-én alapított Jézusról nevezett Boldog Mária Terézia Gerhardinger, idén lépett közös történetünk 185-ik évébe.

További információért keresse fel nemzetközi honlapunkat, a www.gerhardinger.org-ot.

Forrás és fotó: Boldogasszony Iskolanővérek

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
Rudan Mária - EM projektvezető
dr. Kele Mária - EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia - EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Virág Benedek - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia - zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41