Ugrás a tartalomra
normál Rendi
2017. július 10. 11:15
Mindenhol

Személyi változások, kinevezések a Magyar Szalézi Tartományban 2017-ben

Depaula Flavio Silvio, a Don Bosco Szalézi Társasága képviselője 2017. július 6-án kelt leveléből értesülünk a kinevezésekről és áthelyezésekről a Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartományban.

A rendfőnök és az Egyetemes Tanács, miután a Tartományi Tanács hozzájárult, jóváhagyta a következő javaslatokat:

 

A rendfőnök és tanácsa ideiglenes időre kánonilag felfüggeszti a Budapest-Salesianum Tartományfőnökség Szent István király Szalézi Rendházat. A tartományi intézmények, a Don Bosco Kiadó és a „Salesianum” Don Bosco Pedagógiai Szakkollégium a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházhoz kerültek áthelyezésre, a Budapest-Clasrisseum Szent István király Plébánia az újpest-megyeri Szalézi Rendházhoz lett áthelyezve.

Miután Vitális Gábor atyának lejárt a tartományfőnöki vikáriusi és Andrásfalvy János atyának lejárt a tartományi tanácsosi megbízatása, a rendfőnök és tanácsa kinevezte újabb három évre Vitális Gábor atyát tartományfőnöki vikáriusnak, Misquitta Claudius atyát pedig tartományi tanácsosnak a 2017-2020 közötti időszakra.

Miután Tran Si Nghi Ferenc atyának lejárt az óbudai Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházban betöltött igazgatói megbízatása, a rendfőnök és tanácsa kinevezte Puthukulathil Sabu Joseph atyát a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendház igazgatójává a 2017-2020 közötti időszakra.

Az áthelyezések folytán, a rendfőnök és tanácsa kinevezte Csány Péter atyát a szombathelyi Szent Quirin Szalézi Rendház igazgatójává a 2017-2020 közötti időszakra.

Ugyanekkor a rendfőnök és tanácsa kinevezte Gnana Pragasam Derosi Raja atyát a péliföldszentkereszti Szent Kereszt Szalézi Rendház igazgatójává a 2017-2020 közötti időszakra.

Ugyanakkor meghosszabbította Hartai Gábor atyának az újpesti Szent István király Szalézi Rendházban betöltött igazgatói megbízását a 2017-2020 közötti időszakra.

A bíboros és a Pasztorális Testület, jóváhagyta a következő javaslatokat:

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek kinevezte Márkus Zoltán atyát a Budapest-Óbuda Segítő Szűz Mária Lelkészség kápolnaigazgatójává. Kérem az új kápolnaigazgatót, hogy kapcsolódjon be a főegyházmegye és az esperes-kerület életébe.

 

Miután a Tartományi Tanács hozzájárult, Ábrahám Béla tartományfőnök atya kinevezte a következő személyeket:

Miután a rendfőnök megszüntette a Budapest-Salesianum-Tartományfőnökség Szent István király Szalézi Rendházat, megtartva az eddigi feladatait áthelyeztem Depaula Flavio Silvio és Misquitta Claudius atyákat a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházba.

Miután a rendfőnök megszüntette a Budapest-Salesianum-Tartományfőnökség Szent István király Szalézi Rendházat, áthelyeztem Bíró Lorántatyát a Budapest-Újpest Szent István Király Szalézi Rendházba

Andrásfalvy János atyát 2017. augusztus 15-vel kinevezem a Magyar Szalézi Munkatársak országos delegátusának. Kérem, segítse munkájával a házakban kinevezett delegátusok munkáját.

Felmentettem Kirner Gábor testvért a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanári megbízatása alól és áthelyeztem a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházba és kineveztem a „Salesianum” Don Bosco Pedagógiai Szakkollégium új lelkivezetőjévé, valamint a jelöltek asszisztensének.

Felmentettem Kukuczka Robert atyát a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendház állandó kisegítő lelkészi hivatala alól és áthelyeztem a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházba, valamint kineveztem a Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium kollégiumi tanárának, valamint kollégiumi lelkivezetőjének.

Felmentettem Márkus Zoltán atyát a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházban betöltött hivatala alól és áthelyeztem a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházba, ahol kineveztem a rendház vikáriusának.

Felmentettem Tran Si Nghi Ferenc atyát a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházban betöltött hivatala alól és áthelyeztem a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházba, ahol kineveztem a rendház ekonómusának, valamint plébániai feladatokkal bíztam meg.

Megbíztam Ilodigwe Emmanuel szalézi kispapot, hogy folytatva magyar nyelvi tanulmányait kapcsolódjon be a Számalk-Szalézi Szakgimnázium és a Meta-Don Bosco Szakgimnázium nevelői munkájába.

Miután a Pápai Szalézi Egyetemen befejezte filozófiai tanulmányait, áthelyeztem Tóth Péter szalézi kispapot a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházba, és oratóriumi, valamint iskolai feladatokkal bíztam meg.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Sivadó Balázs és Stégner Tamás 2017. szeptember 8-án megkezdi noviciátusát a római Genzanóban. 2017. július 1-től Colle Don Boscón nyelvkurzuson vesznek részt. Kísérjük őket imádsággal, hogy ismerjék meg Don Boscót és a Szalézi Társaságot!

Nagy örömünkre szolgál, hogy Baranya Bence, Berkeczi Szabolcs, Kirner Zoltán atya és Tóth Domonkos jelöltek 2017. szeptember 1-jével megkezdik a jelölt-idejüket, a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházban. Kísérjük őket imádsággal, hogy ismerjék meg Don Boscót és a Szalézi Társaságot.

A Szalézi Társaságban az a szokás, hogy a rendtársak 2017. augusztus 15-vel foglalják el az új helyeiket.

Forrás: Szaléziak.HU

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Formanek Tamás szociális intézményi tanácsadó
Gáll Zsófia zarándoktábor szakmai vezető
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
Rudan Mária  gyermekvédelmi tanácsadó
Schumicky Mária NEK asszisztens
Virág Benedek zarándoktábor projektvezető

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Balogh Péter Piusz O.Praem

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41