Személyi változások, kinevezések a Magyar Szalézi Tartományban 2017-ben

2017. júl. 10. (hétfő) 11:15
Mindenhol

Depaula Flavio Silvio, a Don Bosco Szalézi Társasága képviselője 2017. július 6-án kelt leveléből értesülünk a kinevezésekről és áthelyezésekről a Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartományban.

A rendfőnök és az Egyetemes Tanács, miután a Tartományi Tanács hozzájárult, jóváhagyta a következő javaslatokat:

 

A rendfőnök és tanácsa ideiglenes időre kánonilag felfüggeszti a Budapest-Salesianum Tartományfőnökség Szent István király Szalézi Rendházat. A tartományi intézmények, a Don Bosco Kiadó és a „Salesianum” Don Bosco Pedagógiai Szakkollégium a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházhoz kerültek áthelyezésre, a Budapest-Clasrisseum Szent István király Plébánia az újpest-megyeri Szalézi Rendházhoz lett áthelyezve.

Miután Vitális Gábor atyának lejárt a tartományfőnöki vikáriusi és Andrásfalvy János atyának lejárt a tartományi tanácsosi megbízatása, a rendfőnök és tanácsa kinevezte újabb három évre Vitális Gábor atyát tartományfőnöki vikáriusnak, Misquitta Claudius atyát pedig tartományi tanácsosnak a 2017-2020 közötti időszakra.

Miután Tran Si Nghi Ferenc atyának lejárt az óbudai Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházban betöltött igazgatói megbízatása, a rendfőnök és tanácsa kinevezte Puthukulathil Sabu Joseph atyát a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendház igazgatójává a 2017-2020 közötti időszakra.

Az áthelyezések folytán, a rendfőnök és tanácsa kinevezte Csány Péter atyát a szombathelyi Szent Quirin Szalézi Rendház igazgatójává a 2017-2020 közötti időszakra.

Ugyanekkor a rendfőnök és tanácsa kinevezte Gnana Pragasam Derosi Raja atyát a péliföldszentkereszti Szent Kereszt Szalézi Rendház igazgatójává a 2017-2020 közötti időszakra.

Ugyanakkor meghosszabbította Hartai Gábor atyának az újpesti Szent István király Szalézi Rendházban betöltött igazgatói megbízását a 2017-2020 közötti időszakra.

A bíboros és a Pasztorális Testület, jóváhagyta a következő javaslatokat:

Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek kinevezte Márkus Zoltán atyát a Budapest-Óbuda Segítő Szűz Mária Lelkészség kápolnaigazgatójává. Kérem az új kápolnaigazgatót, hogy kapcsolódjon be a főegyházmegye és az esperes-kerület életébe.

 

Miután a Tartományi Tanács hozzájárult, Ábrahám Béla tartományfőnök atya kinevezte a következő személyeket:

Miután a rendfőnök megszüntette a Budapest-Salesianum-Tartományfőnökség Szent István király Szalézi Rendházat, megtartva az eddigi feladatait áthelyeztem Depaula Flavio Silvio és Misquitta Claudius atyákat a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházba.

Miután a rendfőnök megszüntette a Budapest-Salesianum-Tartományfőnökség Szent István király Szalézi Rendházat, áthelyeztem Bíró Lorántatyát a Budapest-Újpest Szent István Király Szalézi Rendházba

Andrásfalvy János atyát 2017. augusztus 15-vel kinevezem a Magyar Szalézi Munkatársak országos delegátusának. Kérem, segítse munkájával a házakban kinevezett delegátusok munkáját.

Felmentettem Kirner Gábor testvért a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanári megbízatása alól és áthelyeztem a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházba és kineveztem a „Salesianum” Don Bosco Pedagógiai Szakkollégium új lelkivezetőjévé, valamint a jelöltek asszisztensének.

Felmentettem Kukuczka Robert atyát a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendház állandó kisegítő lelkészi hivatala alól és áthelyeztem a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházba, valamint kineveztem a Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium kollégiumi tanárának, valamint kollégiumi lelkivezetőjének.

Felmentettem Márkus Zoltán atyát a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházban betöltött hivatala alól és áthelyeztem a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházba, ahol kineveztem a rendház vikáriusának.

Felmentettem Tran Si Nghi Ferenc atyát a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházban betöltött hivatala alól és áthelyeztem a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházba, ahol kineveztem a rendház ekonómusának, valamint plébániai feladatokkal bíztam meg.

Megbíztam Ilodigwe Emmanuel szalézi kispapot, hogy folytatva magyar nyelvi tanulmányait kapcsolódjon be a Számalk-Szalézi Szakgimnázium és a Meta-Don Bosco Szakgimnázium nevelői munkájába.

Miután a Pápai Szalézi Egyetemen befejezte filozófiai tanulmányait, áthelyeztem Tóth Péter szalézi kispapot a kazincbarcikai Szent József Szalézi Rendházba, és oratóriumi, valamint iskolai feladatokkal bíztam meg.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Sivadó Balázs és Stégner Tamás 2017. szeptember 8-án megkezdi noviciátusát a római Genzanóban. 2017. július 1-től Colle Don Boscón nyelvkurzuson vesznek részt. Kísérjük őket imádsággal, hogy ismerjék meg Don Boscót és a Szalézi Társaságot!

Nagy örömünkre szolgál, hogy Baranya Bence, Berkeczi Szabolcs, Kirner Zoltán atya és Tóth Domonkos jelöltek 2017. szeptember 1-jével megkezdik a jelölt-idejüket, a Budapest-Óbuda Gonzaga Szent Alajos Szalézi Rendházban. Kísérjük őket imádsággal, hogy ismerjék meg Don Boscót és a Szalézi Társaságot.

A Szalézi Társaságban az a szokás, hogy a rendtársak 2017. augusztus 15-vel foglalják el az új helyeiket.

Forrás: Szaléziak.HU

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
Rudan Mária - EM projektvezető
dr. Kele Mária - EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia - EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Virág Benedek - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia - zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41