Ugrás a tartalomra
beszámoló Rendi Fotó galéria
2018. június 23. 17:00 to 2018. június 24. 16:45
Pomáz

A Szent Krisztiána Társulat 25 éve Pomázon

Valójában egy születésnapot ünnepelni jöttünk össze. De mi mindenre ad alkalmat egy találkozás!

Az osztrák Gabriele Kainz vezetésével 25 éve működik a Jézus és Mária Gyermeksége Társulat Szent Krisztiána védelme alatt - röviden Szent Krisztiána rend - által képviselt lelkiség Pomázon. 

Gabriella nővér missziós tevékenységének eredményeként ittléte alatt több bibliacsoport jött létre, ahol a csoportok tagjai a kéthetenkénti találkozások során mélyülhetnek el mindinkább az Evangélium üzenetében.

Az elmúlt években a rend új feladattal bízta meg Gabriella nővért, ezért közösségünk közvetlen vezetésére kevés ideje marad. De a körünkben végzett közvetlen munkássága idején, - melyről bizonyosak vagyunk, hogy a Szentlélek kegyelméből végzett szolgálata volt, - kinevelte azokat a vezetőket, kísérőket, akik távollétében is képesek folytatni munkáját, irányításával. Ezért Pomázon töretlen lendülettel él a Szent Krisztiána Közösség négy bibliacsoportban, mintegy 50 fővel.

A csoportok tagjai között minden korosztály megtalálható, a kismamáktól a nagymamákig. A közösség nyitott, időről-időre újabb tagokkal bővül. Ugyanakkor még ma is többen vannak olyanok, akik a kezdetektől tagjai valamelyik csoportnak, és akár még a városból való elköltözésük után is visszajárnak. A csoportok tagjai közül többen hitoktatókká, vagy más, a plébánián működő kisközösségek vezetőivé lettek. Korábban Gabriella nővér biztosított lehetőséget személyes lelki vezetésre, melyet ma már a kísérők vettek át tőle. Elmondhatjuk, hogy a Szent Krisztiána Közösség lelkisége átjárja az egész pomázi plébániai közösséget.

A 2018. június 23-i bibliaköri évzáró alkalom egyúttal a közösség 25 éves jubileumi ünnepévé is lett, ahol a csoportok tagjai köszöntötték Gabriella nővért, és a vele együtt Pomázra látogató Sr. Marie-Noelle Lapointe generális főnöknőt.

Ezen a találkozási alkalmon a tagok mindegyikének megosztása, az elmúlt lelki év zárásaként, közös köszönetnyilvánítássá, hálaadássá válhatott. Gabriella nővér megosztásában azt fogalmazta meg, hogy a pomázi példa is mutatja, hogy szerzetesi vagy családos életformában is egyformán lehetséges Isten közelségében élni, Őt hirdetni. Az együttlétet a szentmisén való közös részvétel koronázta meg.

A rendi köszöntés: ’Krisztus szeretete sürget minket – Egy szív egy lélek!’ –így lesz minden alkalommal egy boldog hitvallássá, számunkra, világiak számára is.

A rendről bővebben: https://uj.katolikus.hu/rendek.php?h=14

 

Forrás és fotó: Jézus és Mária Gyermeksége Társulat Szent Krisztiána védelme alatt - Pomáz

Képek:

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
Rudan Mária - EM projektvezető
Biró Szilveszter - EM koordinátor
Virág Benedek - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41