Ugrás a tartalomra
beszámoló Rendi Fotó galéria
2018. június 23. 17:00
Pomáz

A Szent Krisztiána Társulat 25 éve Pomázon

Valójában egy születésnapot ünnepelni jöttünk össze. De mi mindenre ad alkalmat egy találkozás!

Az osztrák Gabriele Kainz vezetésével 25 éve működik a Jézus és Mária Gyermeksége Társulat Szent Krisztiána védelme alatt - röviden Szent Krisztiána rend - által képviselt lelkiség Pomázon. 

Gabriella nővér missziós tevékenységének eredményeként ittléte alatt több bibliacsoport jött létre, ahol a csoportok tagjai a kéthetenkénti találkozások során mélyülhetnek el mindinkább az Evangélium üzenetében.

Az elmúlt években a rend új feladattal bízta meg Gabriella nővért, ezért közösségünk közvetlen vezetésére kevés ideje marad. De a körünkben végzett közvetlen munkássága idején, - melyről bizonyosak vagyunk, hogy a Szentlélek kegyelméből végzett szolgálata volt, - kinevelte azokat a vezetőket, kísérőket, akik távollétében is képesek folytatni munkáját, irányításával. Ezért Pomázon töretlen lendülettel él a Szent Krisztiána Közösség négy bibliacsoportban, mintegy 50 fővel.

A csoportok tagjai között minden korosztály megtalálható, a kismamáktól a nagymamákig. A közösség nyitott, időről-időre újabb tagokkal bővül. Ugyanakkor még ma is többen vannak olyanok, akik a kezdetektől tagjai valamelyik csoportnak, és akár még a városból való elköltözésük után is visszajárnak. A csoportok tagjai közül többen hitoktatókká, vagy más, a plébánián működő kisközösségek vezetőivé lettek. Korábban Gabriella nővér biztosított lehetőséget személyes lelki vezetésre, melyet ma már a kísérők vettek át tőle. Elmondhatjuk, hogy a Szent Krisztiána Közösség lelkisége átjárja az egész pomázi plébániai közösséget.

A 2018. június 23-i bibliaköri évzáró alkalom egyúttal a közösség 25 éves jubileumi ünnepévé is lett, ahol a csoportok tagjai köszöntötték Gabriella nővért, és a vele együtt Pomázra látogató Sr. Marie-Noelle Lapointe generális főnöknőt.

Ezen a találkozási alkalmon a tagok mindegyikének megosztása, az elmúlt lelki év zárásaként, közös köszönetnyilvánítássá, hálaadássá válhatott. Gabriella nővér megosztásában azt fogalmazta meg, hogy a pomázi példa is mutatja, hogy szerzetesi vagy családos életformában is egyformán lehetséges Isten közelségében élni, Őt hirdetni. Az együttlétet a szentmisén való közös részvétel koronázta meg.

A rendi köszöntés: ’Krisztus szeretete sürget minket – Egy szív egy lélek!’ –így lesz minden alkalommal egy boldog hitvallássá, számunkra, világiak számára is.

A rendről bővebben: https://uj.katolikus.hu/rendek.php?h=14

 

Forrás és fotó: Jézus és Mária Gyermeksége Társulat Szent Krisztiána védelme alatt - Pomáz

Képek:

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Formanek Tamás szociális intézményi tanácsadó
Gáll Zsófia zarándoktábor szakmai vezető
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
Rudan Mária  gyermekvédelmi tanácsadó
Schumicky Mária NEK asszisztens
Virág Benedek zarándoktábor projektvezető

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Balogh Péter Piusz O.Praem

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41