A szerzetesi közösség megújulásáért tartottak imaestet

Pasarét
November 4-én a szerzetességért tartottak imaestet a Pasaréti Ferences Tempomban a Ferences Szegénygondozó Nővérek. Az eseményen tíz különböző rend és társaság tagjai voltak jelen, hogy közösen imádkozzanak közösségeik megerősödéséért és megújulásáért.

 

A Ferences Szegénygondozó Nővérek bár imaestet gyakran tartanak különböző helyszíneken és programmal, mivel a szerzetesi szolgálatban Isten és az embertársi szeretet van a fő helyen “saját magukért” először imádkoztak. Lócskai M. Kinga, az imaest főszervezője szerint ritka, hogy emiatt összegyűjenek – ezért is kezdeményezték az eseményt.  „Tapasztalva, hogy a mindennapjainkban mennyi kihívással, olykor nehézséggel kell megküzdenünk, fontosnak tartottuk, hogy imádkozzunk közösen a hivatásunkban való megerősödésünkért, megújulásunkért, valamint együtt adjunk hálát minden kegyelemért, örömért életünkben” – fogalmazott.

A program szerint az imaest rózsafüzérrel kezdődött tizenöt órakor. A rózsafűzért a Domonkos nővérek fiataljai imádkozták, a tizedek között elmélkedéssel. Ezt követte Csóka János pálos atya tanítása, melynek témája az odaadottság, az Istennek szenteltség és az önajándékozás volt. A tanítás az atya tanúságtételével együtt mélyen megérintette a közönséget. A taizéi imaórát a Szociális Testvérek tartották Vizvárdy Rita vezetésével, mely meghitt gyertyafényben, több különböző hangszer megszólaltatásával, ismert énekekkel emelte a résztvevők lelkét Isten jelenlétébe. 

Az ezt követő szentmisét Magyar Gergely plébános atya cerebrálta, ami alatt a templom hívekkel telt meg. A könyörgéseket a Ferences Szegénygondozó Nővérek írták meg az imaest céljával egybehangzóan. 

Az est utolsó programja az ünnepi zsolozsma volt, amit a Ferences testvérek tartottak. A szentségi áldás és a közös ima után a résztvevők agapéra gyűltek össze zárásképpen.

Az imaesten több női rend és társaság tagiai vettek részt. Jelen voltak a Ferences Szegénygondozó Nővérek, a Domonkos nővérek, a Szociális Testvérek, a Teréz anya nővérek, a Boldogasszony Iskolanővérek, a Sacré Coeur nővérek, és a Jézus Szíve Társaság tagjai is. Csatlakoztak továbbá egyes Ferences testvérek, a rózsafüzérre a helyi rózsafüzér társulat is, illetve több fiatal lány, és a pasaréti hívek is.

Az esemény bár alapvetően szerzeteseknek szólt, az alkalomra mindenkit szeretettel vártak. „Nagyon szép lelki délutánt töltöttünk együtt. Különböző karizmákkal rendelkezünk, különböző közösségekben élünk, de mindannyiunk számára Isten van életünk középpontjában. Így együtt fordulni Isten felé, keresni az Ő arcát, és jelenlétét, számomra nagyon egységet teremtő imaalkalom volt” – fejtette ki Kinga nővér.

Gellért Sára Mária
Forrsá: Ferences Média,

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41