Ugrás a tartalomra
beszámoló Rendi
2015. szeptember 26. 9:30
Homokkomárom

25 éves a Nyolc Boldogság Közösség háza

Szeptember 12-én ünnepeltük homokkomáromi házunk alapításának 25. évfordulóját. Jelen voltak a magyarországi Közösség tagjai – szerzetesek, laikusok, külső tagok – az első közösségi tagok, barátaink, papok és hívek a környékről. Ugyanekkor ünnepeltük Mária nővér, Klára nővér és Péter atya ezüstfogadalmát is.

1990. március 25-én érkeztek az első közösségi tagok Homokkomáromba, a ház szentelése és a fogadalomtételek pedig szeptember 14-én voltak. Mivel homokkomáromi közösségünk a „Mária, Vértanúk Királynője” nevet viseli, házunk ünnepe szeptember 15. lett.

A közös ünneplést visszaemlékezésekkel kezdtük. Elsősorban Isten ajándékaira, csodáira emlékeztünk, majd az első közösségi tagok lelkesedésére, odaadására és hűségére a különböző tanúságtételeken keresztül. Nagy örömünkre a Közösség Általános Tanácsa is üdvözletét küldte Franciaországból és képviselőt is küldött erre a napra.

“Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle. Ezt a parancsot adom nektek: szeressétek egymást!” (Jn 15,16-17)

Az ünnepi szentmisét Péter atya celebrálta és volt plébánosunk, Imre atya prédikált, akinek meg van a kegyelme ahhoz, hogy a könnyekig meg tudja hatni hallgatóit. A helyi egyházközség is megköszönte eddigi munkánkat és kifejezte, hogy reméli, még hosszú ideig szolgálhatunk együtt ezen a kegyhelyen.

A szentmisét agapé követte. Nagyon hálásak voltunk a környékbeli asszonyok segítségéért, hiszen ők készítették az összes süteményt. Így volt „sütisátor” és nem messze tőle „nosztalgia sátor is”. Ez utóbbiban a régi fotóalbumokat lehetett lapozgatni. Hála Istennek nagyon szép, napsütéses idő volt, senki sem sietett haza. A nap végén megnéztünk néhány kisfilmet, melyek házunk múltjáról és jelenéről szóltak.

Köszönjük a minket támogató imákat, minden áldozatot, amit az elmúlt 25 évben értünk tettetek!

A homokkomáromi ház tagjai

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Bencze Regina SSND munkatárs
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
 

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Dobszay Benedek OFM

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41