A Casciai Szent Rita kolostor imakampányt indít

2020. már. 20. (péntek) 06:45
Cascia

Szent Rita ölelését és vigaszát szeretnék eljuttatni az egyedül maradtak és szenvedők otthonaiba a casciai ágostonos szerzetesnők legújabb kampányukkal, melyet a koronavírus-járvány idejére hirdettek meg.

“Szent Rita nevében sosem leszünk egyedül” – ez a mottója a kezdeményezésnek, amely azoknak szól, akik tisztelik a reménytelen ügyek szentjét, és most egyedül maradtak ebben a nehéz helyzetben, de az imában egyesülhetnek. Számos virtuális szolgáltatást eszeltek ki, hogy a hívők együtt imádkozzanak a Casciai Szent Rita kolostor szerzetesnőivel. Hétfőtől péntekig minden nap 11.45-kor élőben imádkozzák a szentolvasót, amibe a facebookon keresztül lehet bekapcsolódni: https://www.facebook.com/monasterosantarita

Vasárnaponként részt lehet venni a délután öt órai szentmisén, amit élőben közvetítenek a You Tube videómegosztó csatornán:  https://www.youtube.com/user/monasterosantarita.

Végül pedig, szintén a You Tube csatorán Szent Rita május 22-i ünnepére készülve imacsütörtököket tartanak. Minden csütörtökön délután 5 órakor szentmisét mutatnak be, melyet Szent Rita 15 évig tartó elmélkedésének szentelnek, mialatt fájdalmas sebet hordozott a homlokán. Mint ismeretes, Szent Rita különös tisztelettel elmélkedett Krisztus szenvedéséről, s arra vágyott, hogy osztozhasson a megfeszített Krisztus kínjaiban. Egy napon, amikor a feszület előtt térdelt, és vágya beteljesülését kérte, érezte, hogy a töviskorona egy tövise a homlokába fúródik. Mély sebet kapott, amely később elmérgesedett.

Hamarosan újabb szolgáltatásokkal jelentkeznek Casciából, hogy senki ne érezze magát egyedül, és ne hiányozzon senkinek Szent Rita élő jelenléte, vigasza és ereje. “Ahhoz, hogy megállítsuk a koronavírust, be kell zárnunk az ajtónkat, viszont megnyithatjuk a szívünket” – írják a szerzetesnők honlapjukon. “Imádkozz velünk, és ha egyesülünk Szent Rita szeretetében, soha nem leszünk egyedül”. Maria Rosa Bernardinis perjelnő a legmélyebb együttérzéséről biztosítja a koronavírus-járványban érintett személyeket Olaszországban és szerte a világon. Arra szólítja a híveket, hogy imaszándékaikat osszák meg a rend honlapján (https://santaritadacascia.org/news-eventi/una-speciale-preghiera-a-santa-rita/), és így azokat a Szent Rita földi maradványait őrző urna elé helyezik majd.

A casciai szerzetesnők emellett külön imádságot fogalmaztak meg Szent Ritához a mostani nehéz időkre való tekintettel, amit az egész világon elterjedt járvány okoz.

“Ezekben a nehéz időkben, amikor törékenynek és elveszettnek érezzük magunkat a vírus miatt, hozzád fordulok, szeretett Szent Rita, és kérem, hogy járj közben értünk az Úrnál! Add meg mindannyiunknak a Lélek erejét, akit te be tudtál fogadni, hogy szembenézzünk ezzel a próbatétellel! Segíts, hogy ne érezzék magukat egyedül mindazok, akik el vannak különítve, sőt inkább egyesíts mindnyájunkat az imádság erejében, és szerető ölelésedben!

Rita, te, aki mindig közel voltál a szenvedőkhöz, támogasd a betegeket és kísérd őket szeretettel a gyógyulás felé! Te, aki annyi fájdalmat vészeltél át, fogadd a Mennyországban mindazokat, akik életüket vesztették a koronavírus miatt, hozz vigaszt családjuknak, és add meg nekik szívük békéjét! Tedd, hogy az egészségügyi intézményeknek és az ott dolgozóknak sose fogyatkozzon meg az erejük, s nyújtsd ki kezed feléjük, Rita, hogy a lehető legjobban tudjanak dolgozni az élet érdekében!

Tedd, hogy támogatásod elérjen azokhoz is, akik a társadalmi-gazdasági következmények miatt kerültek nehéz helyzetbe! Segíts nekünk, Szent Rita, vidd el az Atyához reményszomjunkat, és vezess minket egy jobb holnaphoz! Ámen.

Forrás: vaticannews.va

Fotó: https://www.facebook.com/monasterosantarita

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Stomfai Zsófia

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
Dobszay Benedek OFM - EM szakmai vezető
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41