Ugrás a tartalomra
oktatási segédanyag Hazai
2021. augusztus 26. 15:15
Mindenhol

„Egy csepp mézzel…” – Don Bosco Zsebnaptár

Megjelent és hamarosan a szalézi iskolák tanulói kézbe is vehetik a 2021/2022 tanévre szóló Don Bosco Zsebnaptárt, melynek az „Egy csepp mézzel…” címet adták a szerkesztők. Az A/6 méretű, 120 oldalas, spirálos notesz a Don Bosco Szaléziak, a Szalézi Intézmény Fenntartó és a Don Bosco Kiadó közös erőfeszítései nyomán jött létre. A kiadványhoz Andrásfalvy János tartományfőnök atya ad videó-ajánlást.

A 2021/22-es nevelési évre az „Egy csepp mézzel…” Szalézi Szent Ferenc éve a családiasság jegyében mottót ajánlja intézményei figyelmébe a Szalézi Intézmény Fenntartó. Szalézi Szent Ferenc ugyanis épp 400 éve költözött a mennyországba; a névadó szent jubileumát pedig szerte a szalézi világban ünneplik.

A szalézi nevelési-oktatási intézmények feladata, hogy nevelési évük rendes programjaival találékonyan körüljárják a fenti mottót. Ez lelki-paszto­rá­ciós téren éppúgy gyümöl­csökkel kecsegtet, mint a nevelés terén.

A mottóhoz a fiatalok a szaléziaktól is kapnak egy praktikus, lelki vonalvezetőt, a Don Bosco Zsebnaptárt, mely inspiráló tartalmakkal kíséri végig annak a fiatalnak a tanévét, aki ezt a szaléziaktól szívesen fogadja.

A zsebnaptár egyik innovációja, hogy belőle kiindulva értékes tartalmak érhetők el. Az egyházi ünnepek és a tanév eseményei mellett szalézi ifjúsági programok is megtalálhatók benne. Igazi különlegessége, hogy mindazoknak, akik érdeklődnek a szaléziak vagy a szalézi lel­kiség iránt, a lelkivezetés egy izgalmas, tanéven átívelő formáját is felkínálja.

A Don Bosco Zsebnaptár tartalmaz egy fiataloknak szóló vetélkedőt, egy szalézi kihívássorozatot is. A Don Bosco Zsebnaptár Játékra felső tagozatos és középiskolás fiatalok nevezhetnek 3–5 fős csoportokban, vagy egyénileg – nem csak a szalézi iskolákból.

A játék kilenc fordulón át, a tanév majd’ minden hónapjában egy különleges, szalézi kihívást állít a fiatalok elé. Egyik fordulóban alkotni kell, a másikban viccelni, de lesz olyan is, ami egy még meg nem született könyv borítójával kapcsolatos.

Az érdeklődőknek fontos tudni, hogy egy forduló a Don Bosco Zsebnaptárban jelzett dátumon nyílik meg a versenyzők előtt, és csak néhány napig lesz aktív, amikor pontokkal honorálják a válaszokat. A nevezéseket egyéni, csoportos, felső tagozatos és középiskolás kategóriában tehetik meg a versenyzők, értékes nyeremények reményében, melyeket a kategóriák első három helyezettjei kapnak.

A fordulókat a Szalézi Család ágai és szervezetei alkották meg – garantálva a sokszínűséget és a szaléziságot. Biztatjuk a kedves Olvasót, hogy értesítse a környezetében lévő felső tagozatos és középiskolás fiatalokat a lehetőségről. A segítségetekkel megszólítva a fiatalokat, bízhatunk benne, hogy a zsebnaptár és a játék úgy járul hozzá a tanévhez, hogy arra Szalézi Szent Ferenc és Don Bosco is mosolyogva bólint…

 

Forrás és fotó: szaleziak.hu

Videók:

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Radnai Kinga - asszisztens
Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
Rudan Mária - EM projektvezető
Biró Szilveszter - EM koordinátor
Virág Benedek - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Schumicky Mária - NEK kapcsolattartó
Tóth Rezeda - NEK asszisztens
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41