Jelentkezni lehet az Emberi Méltóság Stratégia új képzéseire

Budapest
Elindult a jelentkezés az Emberi Méltóság Stratégia 2022/23-as tanévben meghirdetett képzéseire. Új tréninggel is gyarapodott a kínálat, de a tavalyi képzések közül több ismét elérhető.

 

Az Emberi Méltóság Stratégia a tavalyi évhez hasonlóan idén is széles körben kínálja képzéseit a gyermekvédelemben, iskolai alkalmazásban dolgozó szakemberek és tanárok, illetve diákok számára.

Idén is kínálnak képzést érdeklődőknek, az emberi méltóság témájával most ismerkedőknek, de várják azokat is, akik szeretnék már meglévő tudásukat elmélyíteni. Kínálnak prevenciós tevékenységre irányuló alkalmat, amivel szeretnének támpontokat adni, hogy minél előbb észrevehető és kezelhető legyen a bántalmazás. Elmélyedhetnek a résztvevők a cyberbulling, azaz az internetes zaklatás fogalmának megértésében az Online bántalmazás megelőzése című tréningen. Cél annak megismerése, hogy hogyan válik valaki a cyberbulling áldozatává vagy elkövetőjévé, hogyan lehet ezt mégis megelőzni, és segítséget kérni. A Resztoratív konfliktuskezelés az iskolában című képzésen a nyugodt, fejlődést támogató és biztonságos légkör megteremtéséhez nyújtanak eszközöket.

Lehetőség van online webináriumunkhoz való csatlakozásra, a Bartimeus képzésen 6 előadás alkalmával lehet az emberi méltóság témáját mélyebben megismerni. Előadók lesznek Versegi Beáta, dr. Benyusz Márta, Csáky-Pallavicini Zsófia, Nyúl Boglárka, Vadász Kinga SSS és Adam Zak SJ (fordítás elérhető lesz), akik a biblikus emberképből kiindulva, a gyermeki jogokon át ismertetik meg a résztvevőkkel a bántalmazás pszichológiai és pszichoszociális oldalait, majd egyházjogi szempontból nézhetnek rá a bántalmazás témájára. Végül a kelet-közép-európai helyzet megismerésével tágabb szemszögből lehet rálátni az egyház helyzetére a bántalmazások kapcsán.

Új képzéseikben elsősorban a tanároknak kívánnak segítséget nyújtani munkájuk hatékonyabb végzéséhez. Sokakat veszélyeztet a kiégés, ezért tanári kiégés megelőzés képzést is indítanak, ahol a félév során 3 alkalmas tréningen képzett trénerek segítenek ránézni az egyén helyzetére, saját erőforrásokat találni, és keresni a kivezető utat.

A Megoldásfókuszú képzés egy új szemlélet elsajátításában segít, ahol a nehéz helyzet okaira való fókuszálás helyett, az egyén és a közösség a megoldás felé való elmozdulásra figyel. Így a nehéz helyzetben az érintettek tudatosíthatják meglévő kompetenciáikat, építhetnek az erősségeikre, és el tudják ismerni a haladás jeleit. A megoldás orientáltság elsajátításában, kiscsoportos formában online tréninget kínálnak, tapasztalt mentálhigiénés tréner támogatásával.

Mindenki számára nyitott, új képzése az Emberi Méltóság Stratégiának a sokak által már ismert Erőszakmentes Kommunikáció tréning. A 8 alkalmas képzésen az ítéletmentes megfigyelést követően, saját érzéseink tudatosításán át, a szükségleteinket kommunikálva, a másik számára szabad választ lehetővé tevő kérés megfogalmazásának elsajátításában kapnak segítséget a résztvevők. A személyes jelenlétet igénylő képzésen elméleti és gyakorlati tudnivalók egyaránt vannak.

A képzésekre jelentkezni a www.emberimeltosag.hu honlapon keresztül lehet.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
✟ Rudan Mária - EM projektvezető
dr. Kele Mária - EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia - EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Virág Benedek - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia - zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41