Kék lufik a ködös Kékestetőn

Kékestető
„Ne az autizmus húzta határokat nézd, hanem azt a sok jót, amit kaptam tőle.” (Ellen Notbohm)

Az autizmus világnapját az ENSZ kezdeményezésére 2007-tól szervezik meg, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az autista emberek problémáira és folyamatosan növekvő számukra. A becslések szerint ma Magyarországon 100 ezer ember él autizmussal.

Az Autista Segítő Központ az Autizmus Világnapja alkalmából és a világban zajló eseményekhez kapcsolódva már tíz éve sétát szervez Mátraházáról Kékestetőre. Legutoljára 2019-ben volt KÉK séta. Ebben az évben már nagyon vártuk, hogy megrendezhessük. Idén április 2-án a világnapon terveztük elsőre a sétát, azonban az időjárás miatt el kellett halasztanunk, április 23-ára.

Szombat reggelre azonban az időjárás nem volt kegyes hozzánk, és ködös esős idő fogadott. A séta Mátraházáról indult volna, a kék turista útvonalon a sípályán Kékestetőig, de az eső miatt a pálya erre alkalmatlan volt a gyerekeknek és családoknak. Gyors átszervezés után az érdeklődők busszal és autóval mentek fel Kékestetőre. Kékestetőn a ködös Tévétorony látványa fogadott bennünket. A hideg és ködös idő ellenére József atya üdvözlő beszédével kezdődött a program, majd Mészáros Árpi iskolánk egy volt tanulója adott elő pár számot. A kék lufik szétosztogatása után, a Piramis Szállj, szállj fel magasra című száma közben a lufik a magasba emelkedtek. A magasra repülő kék lufik, egy kis színt vittek a ködös Kékestetőre.
Bár ebben az évben nem voltak olyan sokan a sétán, de jó volt újra találkozni volt diákjainkkal, szülőkkel, ismerősökkel, támogatóinkkal. Köszönjük mindenkinek aki eljött!

Ebben az évben is csatlakozunk a „RAGYOGJON KÉKBEN” világkampányhoz és ugyanezen az estén kékre világítottuk a Ferences Templomot és a kolostor épületét.

 

Forrás és fénykép: Autista Segítő Központ/Ferences Média

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41