Közel hozzuk a megszentelt életet élőket

Kapcsolódó cikk

Kedves Sajtómunkatársak!

Szeretettel várjuk Önöket erre az oldalra, ahol a sajtó számára érdekes és fontos programokról adunk hírt a megszentelt élet éve kapcsán. Regisztrált sajtómunkatársként hozzáférést kap a honlapon mások számára nem elérhető anyagokhoz.

Amennyiben Ön még nem regisztrált mint valamely sajtóorgánum képviselője, ide kattintva megteheti.

Advent első vasárnapján világszerte elkezdődött a megszentelt élet éve. A szerzeteseket és a megszentelt életet más formában választókat középpontba állító tematikus évhez a Magyar Kurír több kezdeményezéssel is csatlakozik.

A Magyar Kurír honlapján a tematikus év teljes ideje alatt főmenüvé lép elő a Megszentelt élet almenü, amely eddig a hazai hírek sorában foglalt helyet. Szokásos adventi kalendáriumunkat idén korábbi századokban élt, illetve köztünk élő, ismert és kevésbé ismert szerzetesek gondolataiból állítjuk össze. A megszentelt élet éve minden magyarországi kiemelt eseményéről helyszíni tudósítást adunk, emellett törekszünk az esztendő folyamán a különböző szerzetesrendeket és a megszentelt életet más formában megélők közösségeit minél jobban megismertetni olvasóinkkal.

A Magyar Kurír három kezdeményezéssel szeretne minél többeket megmozgatni, hogy a megszentelt életet élőkhöz még közelebb érezhessük magunkat: ezek a Küldj egy szelfit egy szerzetessel! és a Küldj egy fotót egy szerzetessel! illetve Az én szerzetesem kampányok.

A Küldj egy szelfit egy szerzetessel! és a Küld egy fotót egy szerezetessel!kampány során az mk@katolikus.hu e-mail címre várjuk azokat a közös fotókat, amelyek a kép készítőjét és az általa kedvelt szerzetest – vagy a megszentelt életet más formában megélő személyt – ábrázolják. Néhány sort is kérünk, amelyben a szelfi/fénykép készítője leírja, ki a szerzetes barátja és miért fontos számára, illetve hol készült a kép. A tárgy rovatba kérjük beírni: „Küldj egy szelfit” vagy "Küld egy fotót". A képet és a hozzá tartozó szöveget moderálás után közzétesszük a Magyar Kurír Facebook-oldalán.

Ugyancsak a megszentelt élet éve apropóján indítjuk útnak Az én szerzetesem kampányunkat. Ennek keretében fotóval kísért 500–2000 karakteres írásokat várunk, amelyben a szerzők megosztják olvasóinkkal, ki a kedvenc szerzetesük – vagy más megszentelt életet élő ismerősük –, mit jelent ő számukra, mit szeretnek benne. A legjobban sikerült írásokat (ha szükséges, szerkesztés után) a Magyar Kurír oldalán a Megszentelt élet rovaton belül publikáljuk. Ezeket az írásokat is az mk@katolikus.hu címre várjuk, a tárgy rovatban „Az én szerzetesem” megnevezéssel.

Forrás: Magyar Kurír

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária - EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia - EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia - zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41