Ugrás a tartalomra
beharangozó Hazai
2016. június 4 (All day) to 2016. június 5 (All day)

LélekTúra Zalába

Úton a Boldogság felé-LélekTúra Zalába június 4-5 én.

"Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." - "Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent"

Ezeket és hasonló boldogságmondásokat találunk a híres hegyi beszédben. Nekem mi a boldogságom? Hol és hogyan keresem, mitől várom, mennyire tudatos ez? Mi segít efelé? S hogyan élik meg ezt a Nyolc Boldogság Közösség lelki családjának tagjai; férfiak és nők, világiak és szerzetesek?
Ezekre a kérdésekre kereshetjük együtt a választ a zalai táj kevéssé ismert, ámde annál szebb ösvényeit járva, hegyen-völgyön át, s élvezhetjük a szerzetes nővérek vendégszeretetét a kis zalai falu, Homokkomárom kegyhelyén.

A túra két napos, de 1-1 napra is be lehet csatlakozni, akár tömegközlekedéssel is.

Első nap, jún.4-én szombaton 15 km-es túrát teszünk, a nagybakónaki Kőszikla-szurdokhoz és a Tukora-tetőre, ezen az úton velünk lesz P. Szeidel Péter is, aki a lelki család magyar férfi tagja és vezetője, délután pedig Homokkomáromban leszünk a nővéreknél, akik bemutatják az ottani kegytemplomot, a rendházukat és mesélnek az életükről. Aki marad estére is, kérhet vacsorát és részt vehet a nővérek szép, énekes esti imáján. Vonattal is haza lehet utazni még aznap, ha valaki nem tud maradni estére.

Másnap jún.5-én vasárnap nem kell korán kelnünk, hiszen részt lehet venni helyben a 10 órás szentmisén, majd utána indulunk tovább, részben a Dél-Dunántúli Kéktúrát követve, Borsfa felé, erdőn-mezőn át, további helyi érdekességeket érintve. A tervezett táv 21 km, de az időjárástól és a csapattól függően van rövidítési lehetőség.

Akik várnak:
Molnár András J. túravezető, a LélekTúrák alapítója és a Viator Egyesület elnöke;
P. Szeidel Péter CB szerzetespap, a Nyolc Boldogság közösség magyar férfi tagja és a budapesti Örökimádás templom igazgatója;
Mikovics Krisztina CB elöljáró és a Nyolc Boldogság Közösség homokkomáromi szerzetes nővérei.

A határidő máj. 30 mindazoknak, akik szállást ill. hozzá kapcsolódó étkezést kérnek! Akik nem kérnek ill. csak egy napra jönnek, őket is kérjük, hogy jún. 2-ig jelentkezzenek be. Létszámkorlát: 25 fő!

A túra önköltséges, az utazást mindenki maga fizeti és a napközbeni étkezésekről is maga gondoskodik. A túravezetés, szervezés költségeire adományokat elfogadunk a helyszínen. A homokkomáromi szállás és étkezés költségei a helyszínen, a nővéreknek fizetendők. Társszervezők: a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület, valamint a Nyolc Boldogság Közösség.
Mit kell hozni? - Elsősorban magadat, a nyitottságodat, a kérdéseidet ha vannak. Hozz bejáratott túracipőt, esőkabátot, enni- és (bőséges) innivalót napközbenre. Érdemes hozni napvédő sapkát valamint a kullancsok elleni védekezés miatt zárt de az évszaknak megfelelő ruházatot.
 

Jelentkezés és további információ itt: http://lelekturak.bloglap.hu/cikkek/uton-a-boldogsag-fele-lelektura-zalaba-jun-4-5-62230/

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Bencze Regina SSND munkatárs
Formanek Tamás szociális intézményi tanácsadó
Gáll Zsófia vándortábor szakmai vezető
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
Rudan Mária  gyermekvédelmi tanácsadó
Virág Benedek vándortábor projektvezető

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Szilvásy László SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41