Ugrás a tartalomra
beharangozó Hazai
2016. június 4 (All day) to 2016. június 5 (All day)

LélekTúra Zalába

Úton a Boldogság felé-LélekTúra Zalába június 4-5 én.

"Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." - "Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent"

Ezeket és hasonló boldogságmondásokat találunk a híres hegyi beszédben. Nekem mi a boldogságom? Hol és hogyan keresem, mitől várom, mennyire tudatos ez? Mi segít efelé? S hogyan élik meg ezt a Nyolc Boldogság Közösség lelki családjának tagjai; férfiak és nők, világiak és szerzetesek?
Ezekre a kérdésekre kereshetjük együtt a választ a zalai táj kevéssé ismert, ámde annál szebb ösvényeit járva, hegyen-völgyön át, s élvezhetjük a szerzetes nővérek vendégszeretetét a kis zalai falu, Homokkomárom kegyhelyén.

A túra két napos, de 1-1 napra is be lehet csatlakozni, akár tömegközlekedéssel is.

Első nap, jún.4-én szombaton 15 km-es túrát teszünk, a nagybakónaki Kőszikla-szurdokhoz és a Tukora-tetőre, ezen az úton velünk lesz P. Szeidel Péter is, aki a lelki család magyar férfi tagja és vezetője, délután pedig Homokkomáromban leszünk a nővéreknél, akik bemutatják az ottani kegytemplomot, a rendházukat és mesélnek az életükről. Aki marad estére is, kérhet vacsorát és részt vehet a nővérek szép, énekes esti imáján. Vonattal is haza lehet utazni még aznap, ha valaki nem tud maradni estére.

Másnap jún.5-én vasárnap nem kell korán kelnünk, hiszen részt lehet venni helyben a 10 órás szentmisén, majd utána indulunk tovább, részben a Dél-Dunántúli Kéktúrát követve, Borsfa felé, erdőn-mezőn át, további helyi érdekességeket érintve. A tervezett táv 21 km, de az időjárástól és a csapattól függően van rövidítési lehetőség.

Akik várnak:
Molnár András J. túravezető, a LélekTúrák alapítója és a Viator Egyesület elnöke;
P. Szeidel Péter CB szerzetespap, a Nyolc Boldogság közösség magyar férfi tagja és a budapesti Örökimádás templom igazgatója;
Mikovics Krisztina CB elöljáró és a Nyolc Boldogság Közösség homokkomáromi szerzetes nővérei.

A határidő máj. 30 mindazoknak, akik szállást ill. hozzá kapcsolódó étkezést kérnek! Akik nem kérnek ill. csak egy napra jönnek, őket is kérjük, hogy jún. 2-ig jelentkezzenek be. Létszámkorlát: 25 fő!

A túra önköltséges, az utazást mindenki maga fizeti és a napközbeni étkezésekről is maga gondoskodik. A túravezetés, szervezés költségeire adományokat elfogadunk a helyszínen. A homokkomáromi szállás és étkezés költségei a helyszínen, a nővéreknek fizetendők. Társszervezők: a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület, valamint a Nyolc Boldogság Közösség.
Mit kell hozni? - Elsősorban magadat, a nyitottságodat, a kérdéseidet ha vannak. Hozz bejáratott túracipőt, esőkabátot, enni- és (bőséges) innivalót napközbenre. Érdemes hozni napvédő sapkát valamint a kullancsok elleni védekezés miatt zárt de az évszaknak megfelelő ruházatot.
 

Jelentkezés és további információ itt: http://lelekturak.bloglap.hu/cikkek/uton-a-boldogsag-fele-lelektura-zalaba-jun-4-5-62230/

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Bencze Regina SSND munkatárs
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
 

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Dobszay Benedek OFM

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41