Ugrás a tartalomra
normál Hazai
2019. február 8. 10:00
Budapest

Mit jelent egy 18 éves fiatal számára a szerzetesi élet?

A shoeshine.hu, több nagyfilmes projektje mellett, 2019 tavaszán mutatja be új, rendhagyó filmalkotását. A filmben a kortárs ifjúság és a szerzetesség találkozásának egy merőben friss implementációjával ismerkedhet meg nézőközönségünk. Olyan filmet készítettünk, melyet Magyarországon még senki korábban.

A rövidesen bemutatásra kerülő dokumentarista trash-film alaptörténetében néhány fiatalt „költöztettünk be” egy valódi szerzetesi kolostorba azzal a céllal, hogy éljenek néhány napig úgy, mintha ők maguk is szerzetesek lennének. Dolgozzanak, imádkozzanak, csendesedjenek el, vegyenek részt a közösség és a kolostor életében. Arra hívtuk meg őket, hogy "váljanak szerzetessé" egy időre, majd nézzük meg mi történik velük.

Ifjú főszereplőinknek olyan személyeket választottunk, akik nem vallásos közegből érkeznek, s ezáltal csupán a sztereotípiáik alapján ítélik meg egyházat, az egyházban tevékenykedőket. A mozi a fiatalok és a szerzetesek közötti kapcsolatot és a fiatalok rövid útját mutatja majd be egy nagyon furcsa helyzetben. Célunk az volt, hogy megmutassuk az egyház és a Szent Istváni magyar hagyományt a keresztény hit képviselői által, akik képesek kortárs válaszokat adni a fiatalok életvezetési kérdéseire, és segítséget tudnak nyújtani nekik saját életpéldájukon keresztül.

Hogy mi lett ennek a különös „emberkísérletnek”, és magának a filmnek a valódi eredménye, az hamarosan kiderül. Keresd a film bemutatójának ajánlóját itt az oldalon! Külön öröm számunkra, hogy a film az ODPictures Art Studio közreműködésével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósulhatott meg. Hálásan köszönjük!

Forrás és fotó: http://www.shoeshine.hu

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Bencze Regina SSND munkatárs
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
 

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Dobszay Benedek OFM

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41