Ugrás a tartalomra
beszámoló Rendi
2015. december 6. 10:00
Pesthidegkút

Örökfogadalom

Pesthidegkút-Ófalun, a Sarlós Boldogasszony plébániatemplomban 2015. december 6-án a nővérek közössége és számos hívő jelenlétében Egyházy Katalin letette szerzetesi örökfogadalmát a Segítő Szűz Mária Leányai Intézményébe.

A szerzetesi örökfogadalom nyilvános egyházi esemény. Istentől jövő végleges megszenteltség, amelyre a Segítő Szűz Mária leánya elkötelezettséggel válaszol. Igyekszik egész lényének odaadásával és a fiatalok örömteli szolgálatával, Don Bosco megelőző nevelési módszerének szellemében csak Istennek élni. Az örökfogadalom által a Segítő Szűz Mária leánya szabadon és véglegesen kifejezi a rendhez való tartozását és ezzel mélyebben bekapcsolódik az Egyház üdvözítő küldetésébe.

A szertartást Depaula Flavio szalézi atya, tartományi titkár vezette, aki egyben a Clarisseum jelenlegi plébániai kormányzója, ahonnan Kata nővér hivatása indult. Bíró Lóránt szalézi atya terelgette a hivatás útján, és most itt készült örökfogadalmának letételére.

Kata nővér örökfogadalmát Palmira De Fortunati nővér kezébe tette le, aki a Segítő Szűz Mária Leányai Triveneto tartományának újonnan kinevezett tartományfőnöknője, és a generális anya képviseletében volt jelen a szertartáson. A Magyarországon működő Don Bosco nővérek (jelenleg 11-en) az olasz tartományhoz tartoznak.

A fogadalmas az oltáron írta alá a fogadalom szövegét, amely igazolja végleges Istennek szenteltségét a Segítő Szűz Mária Leányai Intézménybe, majd az elöljárónő befogadta a szerzetesi családba és ajándékként átadta neki a fogadalmas képet. Ezek után az új örökfogadalmas nővér Szűz Mária énekével dicsőítette Istent.

A szertartáson jelen volt, több pap mellett, Păduraru Iulián, pesthidegkúti plébániai kormányzó is, aki köszöntötte az új örökfogadalmas nővért és elismerően méltatta a nővérek odaadó munkáját. A szertartás végén az óvodások alkalmi verssel és virággal köszöntötték Kata nővért, aki a Don Bosco Nővérek Szent Család Óvodájában tevékenykedik Pesthidegkúton.

A Segítő Szűz Mária leányai, vagy Don Bosco nővérek Pesthidegkúton kívül jelen vannak még Mogyoródon, ahol szintén óvodát vezetnek, valamint Egerben, ahol főiskolai leánykollégiumot bíztak rájuk.

Forrás: Szaléziak.HU

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Formanek Tamás szociális intézményi tanácsadó
Gáll Zsófia vándortábor szakmai vezető
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
Rudan Mária  gyermekvédelmi tanácsadó
Schumicky Mária NEK asszisztens
Virág Benedek vándortábor projektvezető

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Szilvásy László SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41