Ugrás a tartalomra
normál Hazai
2018. szeptember 11. 7:30
Mindenhol

Zarándokoljunk!

Az alábbiakban két gyalogos zarándokutat ajánlunk figyelmükbe, amelyek  a szaléziakhoz és a pálosokhoz köthetők.

Szalézi + (szeptember 15.)

 

A Szalézi+ négy különböző útváltozatot kínál, annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a kedvéhez, lehetőségeihez leginkább passzolót. Így választhatsz teljesítménytúrát, vezetett zarándoklatot és vezetett biciklis túrát is. A túra során megismerkedhetsz a névadók életével, hitvallásukkal, a szaléziakkal.
Akár túrázóként, teljesítménytúrázóként vagy zarándokként veszel részt, megélheted a táj szépségét, a gyaloglás örömét és fáradságát. Megismerheted a névadók lenyűgöző életútját, a természetben járva pihenheted ki a hétköznapokat és sok emberrel megismerkedhetsz. Mindezek mellett a célban meleg étel, kézműves és családi programok várnak, valamint az egyéni túrázókat támogató mobil alkalmazással is megismerkedhetsz.

www.szalezitura.hu 

 

Pálos70 (október 5-6-7.)


A Pálos 70 több különböző útváltozatot kínál nyolc+egy programban, annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a kedvéhez, lehetőségeihez leginkább passzolót. Így tehát a vándor részt vehet teljesítménytúrán, vagy két és fél napra bontott, vezetett zarándok-túrán, esetleg több rövidebb távú túrán, délutáni-esti kiránduláson, klasszikus búcsújáró zarándoklaton, illetve pálos-jezsuita vezetett zarándoklaton is. Emellett lehetőség van családosan is, közösen bejárva egy rövidebb távon átélni mindazt, amiről a Pálos70 Program szól, egy Gyermekzarándoklaton. Minden korosztálynak kínál lehetőséget a Program, alternatívákat a Természetben való Találkozáshoz a Természetfelettivel. Az útváltozatok részletes leírásai itt találhatóak.
Akár túrázóként, teljesítménytúrázóként vagy zarándokként veszünk részt, megélhetjük a táj szépségét, a gyaloglás örömét és fáradságát, a város hajnali elhagyásának vagy éppen a nagy folyón való alkonyi átkelésnek az élményét, belekóstolhatunk az évezredes kereszténység s ezen belül a pálos múlt és jelen értékeibe, kincseibe, helyszíneibe. Ha nyitottak vagyunk, találkozhatunk egymással és önmagunkkal, a természettel és a természetfölöttivel. E tekintetben mindenki szabadon a saját, személyes útját járja; ahány ember, annyiféle élmény.

http://palos70.hu/

 

Várunk mindenkit szeretettel!

 

Forrás: Molnár András József

Fotó: palos70.hu 

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Bencze Regina SSND munkatárs
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
 

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Dobszay Benedek OFM

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41