A gödöllői premontreiek 100 éve

Gödöllő
A Gödöllői Premontrei Apátság és a gödöllői Premontrei Iskolaközpont jubileumi idősza-kot hirdet a premontreiek gödöllői letelepedésének és iskolaalapításának 100., valamint a gimnázium újraindulásának 30. évfordulója alkalmából.

A jubileumi időszak 2023. március 6-án, Fényi Ottó ny. kormányzó perjel halálának évfordulóján indul és 2024. november 29-én, Takács Menyhért prépost halálának évfordulóján zárul. Ebben az időszakban a gimnázium és az apátság számos programot és egyéb megemlékezést, ünnepséget kíván szervezni.

 

Az idei tanév tervezett programjai:

Március 6-án lesz a jubileumi időszak megnyitója. Délelőtt a jelenlegi diákok számára szervezünk műsort, a délutáni, azonos tartalmú ünnepségre a szülőket és egykori diákjainkat várjuk.

Április 21-én lesz Mécs László, premontrei papköltő és hat további premontrei szerzetes újratemetése a megújított és kibővített fácánosi rendi sírkertben. Ehhez kapcsolódóan kiállítás nyílik a Premontrei Auditórium galériáján.

Április 29-én rendezzük meg a Premontrei Bált, amelyre a mostani diákok szülein kívül öregdiákjainkat és egyházközségi tagjainkat is szeretettel várjuk. A bál jótékonysági rendezvény lesz, a bevételből az iskolaközpont udvarát szeretnénk kialakítani, megújítani, különös tekintettel a közösségi terekre.

Május 5-én lesz a ballagás és a kibővített iskolakertben a megújított trianoni emlékmű újraszentelése és -avatása.

Június 6-án rendezzük diákjaink számára az iskolai Szent Norbert-napot, szentmisével, Ki Mit Tud? vetélkedővel és egyéb rendezvényekkel. Június 10-én lesz az öregdiák Szent Norbert-nap, amelyet a gimnázium és az Öregdiák Egyesület szervez. Ezt is családi napnak tervezzük a novemberi Alumni-naphoz hasonlóan, de most sok-sok szabadtéri programmal.

A következő tanévben további rendezvényeket, ünnepségeket tervezünk. Többek között november folyamán az új Apátsági Templom felszentelését, november 28–29-én „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című ünnepi konferenciát neves előadókkal a Gödöllői Királyi Kastélyban, jövő februártól júniusig rend- és iskolatörténeti kiállítást a Gödöllői Királyi Kastélyban a Gödöllői Városi Múzeummal összefogva.

 

Az eseményekről képes beszámolót lehet majd olvasni az apátság és a gimnázium honlapján, facebook-oldalán és instagramján, és ezeken a felületeken fogjuk közzétenni a következő események meghívóit, felhívásait.

 

Honlapjaink:

premontrei.hu; iskola.premontrei.hu;

premontreiek100.hu

Facebook-oldalaink:

facebook.com/godolloipremontreiapatsag

facebook.com/virtutevinces

 

Forrás: Gödllői Premontrei Apátság

Csatolmány
Meghívó (1.22 MB)

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41