Justin légiós atya újmisét mutatott be Budapesten

2019. máj. 19. (vasárnap) 17:45
Budapest

Különleges kegyelmi adományokban részesülhettek mindazok, akik az albertfalvi Szent Mihály templom május 19-i, vasárnap esti miséjén vettek részt: Justin Prigge atya, a május 4-én a római Lateráni Szent János Bazilikában felszentelt légiós atya tartotta első magyarországi újmiséjét, amely teljes búcsúval is járt.

Justin atya, aki amerikai származású, de teológiai és filozófiai tanulmányait Európában végezte, szeptember óta Magyarországon él a kamaraerdei légiós közösségben, és nagy szorgalommal vetette bele magát a magyar nyelv rejtelmeibe. Így kitűnő magyar kiejtéssel celebrálta végig a szentmisét, és csak a prédikációhoz vette igénybe Szabó-Molnár Bálint atya segítségét a tolmácsolásban.

Prédikációjában kiemelte, hogy Jézus mindannyiunk számára egyszerre atya (apa), testvér, barát és vőlegény, akinek felénk áradó személyes és alázatos szeretetét az Oltáriszentségben tapasztalhatjuk meg minden egyes szentmise alkalmával. Buzdított arra, hogy merjünk odalépni hozzá, bátran igényeljük papi szolgálatát, hiszen papi hivatását a közösségben tudja igazán betölteni. Emlékeztetett arra, hogy ő is közülünk való, és mint mindannyian, ő is hibákat és bűnöket is követhet el, de életét Istennek ajándékozta, hogy azt a Valakit szolgálja egész valójával, aki őt a talentumaival megajándékozta. Jézus képmásaként (Alter Christus), ő is egész életét szeretné odaszánni népéért, a rábízott hívekért.

A szentmise végén Justin atya újmisés papi áldását adta a hívek közösségére, és nagyon különleges újmisés kártyákat is vihettünk magunkkal: a vízen járó Jézust különleges módon ábrázoló festmények és egy Pieta ábrázolás mellett a kisgyerekekre is gondolt:egyik újmisés kártyáján lego építőkockákból megépítve láthattuk Jézus vízen járásának jelenetét.

A szentmisét követő agapén vetített képes előadásban mutatkozott be Justin atya a magyarországi Regnum Christi közösségnek, majd a Regnum Christi csoportok mutatkoztak be neki. Az ünnepet Hegedűs Endre zongoraművész játéka és a Familia mamacsoport gitárral kísért dalai tették még színesebbé.

Istenünk bőséges áldását kívánva Justin atyának, imáinkban hordozzuk őt, hogy az Isten által rábízott személyes küldetését a magyarországi Regnum Christi közösség és a Szent II. János Pál Iskolaközpont diáksága javára örömmel, szeretettel és kitartással tudja végezni!

Forrás és fotó: http://regnumchristi.hu

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
Rudan Mária - EM projektvezető
dr. Kele Mária - EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia - EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Virág Benedek - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia - zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41