A megszentelt élet napja Lengyelországban

2021. jan. 21. (csütörtök) 10:45
Lengyelország

A Covid-19 világjárvány miatt idén nem kerülhet sor nagyszabású szertartásokra egyházmegyei szinten az Istennek Szentelt Élet Napján, amelyet az egyház február másodikán, Urunk bemutatásának ünnepén tart. Ezért a Lengyel Püspöki Konferencia (Kep) arra buzdítja a megszentelt életet élőket, hogy főleg a plébániákon ünnepeljék meg ezt a napot.

Jacek Kiciński püspök, a Lengyel Püspöki Konferencia megszentelt életért és az apostoli élet társaságaiért felelős bizottságának az elnöke az ünnep alkalmából írt levelében emlékeztet rá: „a megszentelt élet napja elsősorban különleges alkalom arra, hogy köszönetet mondjunk az egyháznak és a világnak minden hivatás kegyelméért és kérjünk új és az evangéliumhoz hűséges hivatásokat”.

A főpásztor azt javasolja a szerzetesi közösségek minden tagjának, hogy az ünnepet a plébániákon éljék meg, a plébánosok is nyilvánosan újítsák meg szentelési fogadalmukat a február másodiki szentmisén. „Jó lenne, ha ti, Istennek szentelt férfiak és nők, ebből az alkalomból megosztanátok kongregációtok vagy intézményetek karizmáját, tanúságot téve a híveknek hivatásotokról” – írja levelében a lengyel főpásztor. Végül köszönetet mond minden Istennek szentelt személynek jelenlétéért és imáiért.

Szent II. János Pál 1997-ben alapította meg a megszentelt élet napját

Emlékeztetünk rá, hogy idén az Istennek szentelt élet napja különleges jelentőséget ölt, mivel elérkezett 25. évfordulójához. Első alkalommal 1997. február másodikán ünnepelték meg. Szent II. János Pál  üzenetében, amellyel 1997. január 6-án megalapította a megszentelt élet napját, többek között ezt írta: „Az ünnep egyfelől segíteni kívánja az egész egyházat, hogy egyre jobban megbecsülje azoknak a személyeknek a tanúságtételét, akik az evangéliumi tanácsok megélésével Krisztus szorosabb követését választották, másfelől megfelelő alkalmat szeretne felkínálni a megszentelt személyeknek, hogy megújítsák szándékaikat és felélesszék magukban azokat az érzelmeket, amelyek új erővel tölthetik meg átadottságukat az Úrnak”.

Forrás és fotó: www.vaticannews.va

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41