Találkozás, ünneplés, fogadalomújítás, búcsúzás

2022. jan. 17. (hétfő) 11:00
Budatétény

Az év második hetében az Isteni Ige Társasága magyar rendtartományának tagjai – huszonketten – összejöttek Kőszegről és az ország különböző plébániáiról Budatétényben egy testvéri találkozásra.

A találkozó fő vezetője a tartományfőnök, Tete Remis atya volt, aki hangsúlyozta már az együttlét elején, hogy „Jó nekünk itt együtt lenni”. A két napot koordinálta Benvin atya, aki nagyon szépen vezette a megbeszéléseket.

A második nap végén Janssen Szent Arnold atyánk ünnepéhez kapcsolódva, megérkezett Michael August Blume budapesti nuncius atya, aki szintén rendtestvérünk. Az ünnepi szentmisét celebrálva, melyen két új angolai rendtestvér Bastos és Kalumbo megújították szerzetesi, misszionáriusi fogadalmaikat, az érsek atya hangsúlyozta, hogy ez a cselekedet bátorságot és ösztönzést jelent mai világunkban, egyben megerősítést azok számára, akik már évek, évtizedek óta fogadalmakban élnek. A homíliában kiemelte Arnold atya mélységes imaéletét és bátorságát, valami új elkezdésében, amire neki a Jó Isten adott talentumot és jól tudta kamatoztatni. Ezt az örökséget kell követni és ezen az úton kell járni.

A szentmise után a közös vacsora elején Remis atya hálát adott Istennek Michael atya jelenlétéért, itt Magyarországon, aki az elmúlt három évben sokat tett a verbiták még ismertebbé tételéért, egyházi, társadalmi és szociális szinten is. Kis ajándék átadása közben, és egy szép torta mellett, köszöntötte negyvenkilenc éves papi szolgálatában és azért is, mert az érsek atya nunciusi szolgálata hetvenöt éves kora betöltésével lejárt. Bár Blume atya visszatér Amerikába, a magyar tartomány szívébe zárja, és mindig szeretettel visszavárja őt.

A vacsora vége felé kötetlen, testvéri együttlét mellett a kispapok különböző nyelven énekeltek, gitároztak, ezzel is hozzájárultak az ünnep méltóságához. Imádkozzunk Bastos és Kalumbo testvérekért, akik megújították fogadalmaikat!

Szabó Alex SVD

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41