Új tanári utak

Budapest
Tartalmas, sokrétűen gazdag nevelési konferencián vehettek részt április 13-án, szombaton a Piarista Rendtartomány és sok más iskola pedagógusai. A konferencia középpontjában az a téma állt, hogy miképpen reagálhat az iskolai munka a mai nemzedéknek arra az információs túlterheltségére, amely a digitális kommunikáció következtében egyensúlytalanságot hoz az életükbe.

 

Bevezető előadásában Zsódi Viktor Sch.P. tartományfőnök kiemelte, hogy az egyháznak és az iskola világának egyaránt reflektálnia kell az idők jeleire, a fiatalok életét módosító társadalmi-technikai változásokra.

Freund Tamás professzor, az MTA elnöke Belső világunk és az információrobbanás hatásai a kreatív gondolkodó képességre címmel tartott előadást, arra is kitérve, milyen cselekvések következnének a helyzetből, miért lenne fontos az iskolában a mindennapos testnevelés mellett a mindennapos katarzis is.

Online kapcsolódott be Daniel Toro Candamil Sch.P. kolumbiai piarista szerzetes Motiválás a hitre nevelésben című előadásával, majd Performatív tanulási környezetek teremtése a tanórán címmel Valaczka András, a piarista Pasztorális-Pedagógiai Titkárság igazgatója folytatta a programok sorát.

A szünetben a vendégek megtekintették a piarista tantestületek posztereit az Aulában.

Délután izgalmas szekciókon vettek részt a jelenlévők:  Szűcs Petra Pozitív pedagógia a Deák Téri Evangélikus GimnáziumbanBenyhe Bernát Önismeret, drámapedagógia az Osonó SzínházműhelybenKatona Miklós és kollégái Életpálya-kompetenciák fejlesztése a váci Piarista Kilátó Központban címmel vezetett foglalkozást. Kormos Zoltán Digitális eszközök a történelemórán, Subai Géza Science-jellegű interdiszciplináris projektlehetőségek, Jilly Viktor Célnyelvi kommunikáció a nyelvórán címmel adott elő.

 

Forrás és további fotók: piarista.hu

 

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41