Új vezető a szerzeteselöljárók irodájának élén

Budapest
2023. január 9-től új vezetője van a szerzeteselöljárók irodájának Knáb Judit személyében, aki a Congregatio Jesu szerzetesrend tagja.

 

A szerzetesi iroda munkatársai január 16-án búcsúztatták el az eddigi vezetőt - Kiss Didák ferences testvért - és az iroda nyugdíjba vonuló titkársági asszisztensét, Pető Éva RSCJ nővért.

Mindkettőjük személyéért és munkájáért egyaránt hálásak vagyunk és Isten áldását kérjük további szolgálatukra. 

 

Az irodavezető bemutatkozását az alábbiakban olvashatják:

Knáb Judit nővér vagyok, 1991 óta a Congregatio Jesu tagja, 2023. január 9-től a Magyar Szerzeteselöljárók Konferenciáinak irodavezetője.

Rendi életem első szakaszában 2007-ig főleg németet tanítottam a fenntartásunkban működő iskolákban: Egerben, Piliscsabán, majd Kecskeméten, valamint egy évig egy vidéki önkormányzati iskolában és óvodában hitoktattam. 2008-2017-ig küldetést kaptam a magyar tartomány vezetésére. Ez idő alatt erőforrásaink erőteljes csökkenése miatt a fent említett három iskolát leadtuk, hivatali időm végeztével pedig a magyar tartomány beolvadt a rend Közép-európai tartományába. Tartományfőnökségem utolsó három évében aktívan bekapcsolódtam a rendek összefogásának azon sajátos szolgálatába, amely az emberkereskedelem elleni harcban kezdett kibontakozni a magyar katolikus egyházban, és amely 2017 óta a SOLWODI Hungary Egyesület keretein belül működik. Tavaly óta tagja vagyok a RENATE (Religious Networking Against Trafficking and Expoitation) nevű európai hálózat vezetőségi csapatának, amely szintén az emberkereskedelem és kizsákmányolás ellen igyekszik mindent megtenni az áldozatokért és túlélőkért, valamint azért, hogy minél többen tudomást szerezzenek a jelenség létezéséről, mibenlétéről és elkerüljék azt, hogy e bűncselekmények hálójába kerüljenek. Szintén a tavalyi évben részt vettem az első trénerképzésen, amelyet a szerzetesi iroda szervezett az emberi méltóság stratégia keretében. Szívügyem, hogy mindannyian fejlődjünk szemléletünkben, kommunikációnkban és életmódunkban abban az értelemben, hogy lehetőleg elkerüljük a lehetséges visszaéléseket közösségeinkben és intézményeinkben, és megtaláljuk a segítés módjait ott, ahol arra szükség van.

Meglepett, de örömmel fogadtam a felkérést a szerzetesi iroda vezetésére. Különös ajándéknak tartom, hogy mintegy 10 évvel ezelőtt az MRK elnökség tagjaként együttműködhettem az iroda létrehozásában. Bízom benne, hogy rendi tapasztalataimmal és személyes erősségeimmel sokat tudok segíteni a magyarországi szerzetesrendek együttműködése terén, és az iroda projektjeiben. Hálás vagyok elődeim munkájáért, Ulrik Monika SSND nővér alapító tevékenységéért és a szerzetesek évében létrehozott összefogásért, és Kiss István Didák OFM testvér szolgálatáért, aki a kihívásokra kreatívan válaszolt és ezáltal komoly fejlődésnek lehettünk tanúi, hiszen az elmúlt években olyan projektek indultak el, amiről egy évtizeddel ezelőtt nem is álmodtunk.

„Bizakodjatok, jó az Úr, jósága éltet. Bizakodjatok jó az Úr. Alleluja!” (Taizéi ének)

 

Az új titkársági asszisztens Horváth Sarolta lett.

 

Fotó: MSZKI

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Stomfai Zsófia

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
Dobszay Benedek OFM - EM szakmai vezető
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41