Ugrás a tartalomra
beszámoló Rendi
2019. október 7. 10:00
Győr

A Verbum Dei közösség tartott elmélkedést papoknak

Október 7-én, Rózsafüzér Királynője emléknapján papi rekollekció keretében Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban a Győri Egyházmegye papságával.  A szentmisén részt vett a Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség képviseletében Zsuzsa nővér és Barbara nővér is, akik a rekollekciós elmélkedéseket tartották.

A megyéspüspök köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Szentatya egykor Európa megmeneküléséért ajánlotta fel ezt az ünnepet. Az európai kultúra jelenleg számos problémával néz szemben. Felhívta a figyelmet, hogy a szentmisében kérjük Mária közbenjárását Európáért is, az Európában élő keresztényekért, hogy megtaláljuk a megújulásnak, a reménynek a mozzanatait, és legyünk ezen remény szószólói, hírvivői a világban.

Az ünnepi szentbeszédet Bognár István atya, a Brenner János Papnevelő Intézet spirituálisa mondta, amelyben az Eucharisztia csodájáról elmélkedett:  „Minden kezdetben ott rejlik a vég, és minden végben ott rejlik a kezdet.” A születés és a halál, a feltámadás és az örök élet misztériumát állította a középpontba. A Megváltó megtestesülésben Isten és ember, születés és halál egészen eggyé válik, összefonódik. Hangsúlyozta, hogy testünk Isten temploma: „Testtel bírni teher, de Isten csodálatos ajándéka is, az ellenállás harca, és a megőrzés szépsége is. Felület, amelyen tükröződhet a másik, amelyben maga Krisztus jön felénk. Szűz Mária tükre Krisztusnak és az Egyháznak is, hiszen őáltala és őrajta keresztül szemlélhetjük Krisztus testét, az Eucharisztiát.”

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Képek:

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Bencze Regina SSND munkatárs
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
 

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Dobszay Benedek OFM

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41