Szerzetes leszek – Turi Gellért

Alázat – ez a szó az, ami az első egyszerű fogadalmamra való közvetlen készületem középpontjában állt – ezt főleg így, pár órával a szertartás előtt látom egyre tisztábban.

Sok olyan tényező lengi körül ezt az aktust, ami ennek pont az ellenkezőjére indítana. Életem eddigi fontos szakaszai – a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban töltött igen élménydús és közösségileg aktív diákévek, az azt követő egyetemi tanulmányaim a civil tanárképzésben, az Országos Mentőszolgálatnál végzett rövid, de annál meghatározóbb mentőápolói szolgálatom, és az a kapcsolat, ami a szinte második otthonommá váló Szent Margit Gimnázium közösségéhez, munkatársaihoz köt, mind-mind pozitív, megerősítő emlékekként, építőelemekként élnek bennem. Ezeket könnyen értelmezhetném saját vállamat veregetve, döntéseimnek, képességeimnek, adottságaimnak betudva minden jót, ami eddig velem történt.

Óriási baklövés, saját magam átverése lenne azonban ez a felfogás. Az egyszerű fogadalomhoz közeledve szinte hétről-hétre tudatosult bennem az, hogy mennyire egy előre kiépített, elrendezett, csak és kizárólag megküzdhető akadályokkal tarkított úton fogtam én eddig a kormánykereket, néha ügyesen, néha kifejezetten nehézkesen. Ez a mostani alkalom, a Piarista Rendben való fogadalomtételem azonban ennél még mélyebb felismerésre-beismerésre hív. Az engedelmesség, tisztaság és szegénység, illetve a fiatalokkal való törődés fogadalmai mentén való elköteleződés nagyon húsbavágóan szembesít azokkal a helyzetekkel, amikben a múltban nem az ideális íven autóztam, vagy éppen durvábbnál durvább hibákat vétettem.  Rendünkben a fogadalomtételem után a „Simon Péterről nevezett Turi Gellért” leszek. Bízok abban, hogy az evangéliumok – számomra legalábbis – legemberibb, az egyik legnagyobbat bukó és a legőszintébb szembenézést és bűnbánatot – alázatot – tanúsító alakja, Krisztus elválaszthatatlan társa példaként, támogatóként és társként kísér majd szerzetesi életemben.

Turi Gellért

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Stomfai Zsófia

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
Dobszay Benedek OFM - EM szakmai vezető
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41