Ugrás a tartalomra
beszámoló Rendi
2015. július 6. 10:00 to 2015. július 18. 10:00
Budapest

Angolnyelv-tanfolyam szerzeteseknek

A Boldogasszony Iskolanővérek meghívására négy amerikai iskolanővér érkezett hazánkba, hogy július 6 és 18. között angol nyelvre oktassa az érdeklődő magyar szerzetesnővéreket - olvasható a rend honlapján.

Ennél sokkal többen jelentkeztek a feladatra, melyet missziónak tekintettek az amerikai nővérek. Végül sorsolás döntötte el, hogy  Sr. Lucille , Sr. Deborah  Sr. Joan és Sr. Marlene nővér indulhatott útnak a tengeren túli kis országba. 

A kéthetes tanfolyamon négy csoportban, négyféle tudásszinten foglalkoznak a különböző rendbéli szerzetesnővérekkel. A hallgatók összesen 25-en vannak, a létszám több mint felét az iskolanővérek alkotják, akik között nemcsak magyarok vannak, hanem érkezett tanulni vágyó iskolanővér Svédországból, Lengyelországból és Romániából is. A résztvevők között található még Congregatio Jesu nővér, Szociális Testvér, Szalvátor nővér, Segítő nővér, Assisi Szt. Ferenc Leányaihoz tartozó nővér, Ciszterci nővér és egy vendég férfi szerzetes testvér a Nyolc Boldogság Közösségből.

A kurzusnak a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont ad otthont. A hétköznapi délelőtti órák munkáját különböző délutáni és hétvégi angol nyelvű városnéző programok egészítik ki. A résztvevők szorgalmát mutatja, hogy még a büfében és az étkezéseknél is angolul beszélnek egymással.

A tanfolyamot elsősorban azzal a céllal szervezték meg a Boldogasszony Iskolanővérek, hogy a közösség tagjai be tudjanak kapcsolódni a rend nemzetközi programjaiba, tudjanak kapcsolatot tartani a világ különböző pontjain szolgáló rendtársaikkal. Mivel a többi szerzetesrendnek hasonlóképpen szüksége van a rendi közösségen belüli nemzetközi kommunikáció elmélyítésére, örömmel fogadták a meghívást. Mint a szerzetesek évének minden programja, ez a tanfolyam is megerősíti a résztvevőket abban a hitben és reménységben, hogy a rendek közötti együttműködés lehetőségében jelentős erőtartalékok rejlenek a jövő számára.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Bencze Regina SSND munkatárs
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
 

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Dobszay Benedek OFM

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41