Angolnyelv-tanfolyam szerzeteseknek

2015. júl. 6. (hétfő) 10:00 – júl. 18. (szombat) 10:00
Budapest

A Boldogasszony Iskolanővérek meghívására négy amerikai iskolanővér érkezett hazánkba, hogy július 6 és 18. között angol nyelvre oktassa az érdeklődő magyar szerzetesnővéreket - olvasható a rend honlapján.

Ennél sokkal többen jelentkeztek a feladatra, melyet missziónak tekintettek az amerikai nővérek. Végül sorsolás döntötte el, hogy  Sr. Lucille , Sr. Deborah  Sr. Joan és Sr. Marlene nővér indulhatott útnak a tengeren túli kis országba. 

A kéthetes tanfolyamon négy csoportban, négyféle tudásszinten foglalkoznak a különböző rendbéli szerzetesnővérekkel. A hallgatók összesen 25-en vannak, a létszám több mint felét az iskolanővérek alkotják, akik között nemcsak magyarok vannak, hanem érkezett tanulni vágyó iskolanővér Svédországból, Lengyelországból és Romániából is. A résztvevők között található még Congregatio Jesu nővér, Szociális Testvér, Szalvátor nővér, Segítő nővér, Assisi Szt. Ferenc Leányaihoz tartozó nővér, Ciszterci nővér és egy vendég férfi szerzetes testvér a Nyolc Boldogság Közösségből.

A kurzusnak a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont ad otthont. A hétköznapi délelőtti órák munkáját különböző délutáni és hétvégi angol nyelvű városnéző programok egészítik ki. A résztvevők szorgalmát mutatja, hogy még a büfében és az étkezéseknél is angolul beszélnek egymással.

A tanfolyamot elsősorban azzal a céllal szervezték meg a Boldogasszony Iskolanővérek, hogy a közösség tagjai be tudjanak kapcsolódni a rend nemzetközi programjaiba, tudjanak kapcsolatot tartani a világ különböző pontjain szolgáló rendtársaikkal. Mivel a többi szerzetesrendnek hasonlóképpen szüksége van a rendi közösségen belüli nemzetközi kommunikáció elmélyítésére, örömmel fogadták a meghívást. Mint a szerzetesek évének minden programja, ez a tanfolyam is megerősíti a résztvevőket abban a hitben és reménységben, hogy a rendek közötti együttműködés lehetőségében jelentős erőtartalékok rejlenek a jövő számára.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41