Ugrás a tartalomra
beszámoló Rendi
2015. július 6. 10:00 to 2015. július 18. 10:00
Budapest

Angolnyelv-tanfolyam szerzeteseknek

A Boldogasszony Iskolanővérek meghívására négy amerikai iskolanővér érkezett hazánkba, hogy július 6 és 18. között angol nyelvre oktassa az érdeklődő magyar szerzetesnővéreket - olvasható a rend honlapján.

Ennél sokkal többen jelentkeztek a feladatra, melyet missziónak tekintettek az amerikai nővérek. Végül sorsolás döntötte el, hogy  Sr. Lucille , Sr. Deborah  Sr. Joan és Sr. Marlene nővér indulhatott útnak a tengeren túli kis országba. 

A kéthetes tanfolyamon négy csoportban, négyféle tudásszinten foglalkoznak a különböző rendbéli szerzetesnővérekkel. A hallgatók összesen 25-en vannak, a létszám több mint felét az iskolanővérek alkotják, akik között nemcsak magyarok vannak, hanem érkezett tanulni vágyó iskolanővér Svédországból, Lengyelországból és Romániából is. A résztvevők között található még Congregatio Jesu nővér, Szociális Testvér, Szalvátor nővér, Segítő nővér, Assisi Szt. Ferenc Leányaihoz tartozó nővér, Ciszterci nővér és egy vendég férfi szerzetes testvér a Nyolc Boldogság Közösségből.

A kurzusnak a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont ad otthont. A hétköznapi délelőtti órák munkáját különböző délutáni és hétvégi angol nyelvű városnéző programok egészítik ki. A résztvevők szorgalmát mutatja, hogy még a büfében és az étkezéseknél is angolul beszélnek egymással.

A tanfolyamot elsősorban azzal a céllal szervezték meg a Boldogasszony Iskolanővérek, hogy a közösség tagjai be tudjanak kapcsolódni a rend nemzetközi programjaiba, tudjanak kapcsolatot tartani a világ különböző pontjain szolgáló rendtársaikkal. Mivel a többi szerzetesrendnek hasonlóképpen szüksége van a rendi közösségen belüli nemzetközi kommunikáció elmélyítésére, örömmel fogadták a meghívást. Mint a szerzetesek évének minden programja, ez a tanfolyam is megerősíti a résztvevőket abban a hitben és reménységben, hogy a rendek közötti együttműködés lehetőségében jelentős erőtartalékok rejlenek a jövő számára.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Bencze Regina SSND munkatárs
Formanek Tamás szociális intézményi tanácsadó
Gáll Zsófia vándortábor szakmai vezető
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
Rudan Mária  gyermekvédelmi tanácsadó
Virág Benedek vándortábor projektvezető

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Szilvásy László SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41