Jezsuiták a menekültekért

2022. már. 3. (csütörtök) 09:45
Mindenhol

Miközben megrendülten olvassuk az Ukrajnában dúló háború híreit, jóleső érzés megtapasztalni, milyen sokan nyújtanak támogatást a harcok elől menekülőknek, illetve mindazoknak, akik a fenyegetés közepette továbbra is a szülőföldjükön maradnak. A magyar jezsuiták is igyekeznek kivenni részüket a bajba jutottak megsegítéséből, valamint a barátaiktól már most sorra érkező felajánlások minél hatékonyabb felhasználásából, elosztásából, közvetítéséből.

A cselekvő szeretetből fakadó teendők koordinálására pedig a magyar Jezsuita Menekültszolgálat rendi felelőse, Sajgó Szabolcs SJ irányításával munkacsoport jött létre, mely azonnali intézkedésként az alábbiakról határozott:

• Vállaljuk, hogy a hozzánk érkező pénzadományokat jezsuita kapcsolatainkon keresztül a háború elől menekülők, illetve a Kárpátalján maradt családok javára használjuk fel. Az anyagi támogatást kétféleképpen tudjuk fogadni:

Felajánlását átutalhatja a rendtartomány folyószámlájára. Kedvezményezett neve: JTMR Adományszámla; számlaszám: HU23 10702019-19014056-55200004 (CIB Bank Zrt.); közlemény: „Ukrajna”, valamint az ön e-mail- vagy postai címe.

Bármilyen készülékről hívhatja a 13600-as telefonszámot. Kapcsolás után meg kell adni a 07-es kódot (vagy SMS-ben a 13600-as számra üzenetként elküldeni a 07-es számot.) Minden hívás vagy SMS egységesen 500 Ft támogatást ér.

• Mindennek megalapozásaként saját forrásból 5 millió forintot különítünk el a hozzánk érkező menekültek kiadásainak, valamint az otthon maradott rászorulók támogatására, illetve a segélyezés hátterének biztosítására.

• A rendtartomány egyes intézményeiben – lehetőségeihez mérten – szállást ajánl fel a hazánkba érkező háborús menekültek számára.

• Barátaink lehetőségeinek felmérésére, felajánlásainak összegzésére ezen a linken létrehoztunk egy felületet. Itt lehet folyamatosan jelezni, hogy ki mivel – szállással, adománnyal, önkéntes munkával, stb. – segítené a jezsuitákon keresztül a bajba jutottakat.

A fejleményeket folyamatosan figyelemmel kísérjük, élő kapcsolatban állunk az egyházi és civil társszervezetekkel, valamint állami szervekkel, s munkánkat a továbbiakban is úgy szervezzük, hogy a segítség a leghatékonyabb módon érvényesüljön.

Imádkozzunk és cselekedjünk együtt a bajba jutottakért!

 

Forrás és fotó: https://jezsuita.hu/ukrajna/

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária - EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia - EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia - zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41