Új alapítás Pécsen

Pécs
Nagy örömmel adjuk hírül, hogy a Nyolc Boldogság Közösség magyarországi jelenléte egy újabb helyszínnel bővül: 2022. második felétől Pécsen is találkozhattok velük!

Az új alapítást egy hosszú reflexió előzte meg a magyar közösségben. Ennek eredményeként a homokkomáromi ház újraszerveződött, és teret kapott az a gondolat, hogy egy vidéki egyetemi városban is jelen legyünk, ahol a mindennapokban is találkozhatunk a fiatalokkal. Ez a vágyunk találkozott Felföldi László pécsi püspök atya elképzeléseivel, aki azért keresett meg bennünket, hogy a jelenlétünkkel és szolgálatainkkal segítsük az egyházmegyében élőket az Istennel való találkozásban.

Ez év őszén egyelőre a nővér ág három tagja költözik Baranyába: Beáta Mária nővér Budapestről, Krisztina nővér Kecskemétről, Margit nővér pedig a franciaországi Autrey-ból érkezik az új alapításba. Mindezt abban a reményben, hogy laikusok is nemsokára csatlakoznak hozzájuk, és így meg tudjuk jeleníteni a Közösség arculatának gazdagságát.

Budapesten Péter atya és a laikus ág tagjai továbbra is az Örökimádás-templomhoz kötődően szolgálnak. És az eddigiekhez hasonlóan várunk benneteket Homokkomáromban, valamint a kecskeméti Szentcsalád Plébánia területén lévő programjainkra.

A pécsi alapításnak otthont adó épület, mely a székesegyház közvetlen közelében található, komoly felújításra szorul, így az első hónapokban egy átmeneti szálláson indul el a közösségi élet. Ottani tevékenységünk középpontjában az ifjúságpasztoráció áll majd, de emellett igyekszünk a felnőttek kísérésében és képzésében is szolgálni. És természetesen szeretnénk a közösség hordozta kegyelmeket: a liturgiáik, imaestek és szentségimádások ajándékát minél többek számára ismerőssé és elérhetővé tenni.

Nagyon hálásak vagyunk barátainknak, akik a legkülönbözőbb területeken ajánlották fel a segítségüket már eddig is, hogy a Pécsre való érkezésünk létrejöhessen! Sok kihívás áll még előttünk a következő hónapokban (költözés, felújítás, berendezkedés), de bízunk abban, hogy a Gondviselés továbbra is egyengeti előttünk az utat.

Terveink szerint az ősz és tél folyamán a Havihegyi kápolnában fogunk rendszeresen imádkozni. A konkrét időpontokról és programokról igyekszünk mihamarabb tájékoztatást adni.

Addig is, hogyha bármilyen ötletetek, kérdésetek vagy felajánlásotok van a pécsi alapítással kapcsolatban, a pecs@nyolcboldogsag.hu címen tudjátok felvenni velünk a kapcsolatot.

 

Sr Theresia Schuschnigg

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41