Új alapítás Pécsen

Pécs
Nagy örömmel adjuk hírül, hogy a Nyolc Boldogság Közösség magyarországi jelenléte egy újabb helyszínnel bővül: 2022. második felétől Pécsen is találkozhattok velük!

Az új alapítást egy hosszú reflexió előzte meg a magyar közösségben. Ennek eredményeként a homokkomáromi ház újraszerveződött, és teret kapott az a gondolat, hogy egy vidéki egyetemi városban is jelen legyünk, ahol a mindennapokban is találkozhatunk a fiatalokkal. Ez a vágyunk találkozott Felföldi László pécsi püspök atya elképzeléseivel, aki azért keresett meg bennünket, hogy a jelenlétünkkel és szolgálatainkkal segítsük az egyházmegyében élőket az Istennel való találkozásban.

Ez év őszén egyelőre a nővér ág három tagja költözik Baranyába: Beáta Mária nővér Budapestről, Krisztina nővér Kecskemétről, Margit nővér pedig a franciaországi Autrey-ból érkezik az új alapításba. Mindezt abban a reményben, hogy laikusok is nemsokára csatlakoznak hozzájuk, és így meg tudjuk jeleníteni a Közösség arculatának gazdagságát.

Budapesten Péter atya és a laikus ág tagjai továbbra is az Örökimádás-templomhoz kötődően szolgálnak. És az eddigiekhez hasonlóan várunk benneteket Homokkomáromban, valamint a kecskeméti Szentcsalád Plébánia területén lévő programjainkra.

A pécsi alapításnak otthont adó épület, mely a székesegyház közvetlen közelében található, komoly felújításra szorul, így az első hónapokban egy átmeneti szálláson indul el a közösségi élet. Ottani tevékenységünk középpontjában az ifjúságpasztoráció áll majd, de emellett igyekszünk a felnőttek kísérésében és képzésében is szolgálni. És természetesen szeretnénk a közösség hordozta kegyelmeket: a liturgiáik, imaestek és szentségimádások ajándékát minél többek számára ismerőssé és elérhetővé tenni.

Nagyon hálásak vagyunk barátainknak, akik a legkülönbözőbb területeken ajánlották fel a segítségüket már eddig is, hogy a Pécsre való érkezésünk létrejöhessen! Sok kihívás áll még előttünk a következő hónapokban (költözés, felújítás, berendezkedés), de bízunk abban, hogy a Gondviselés továbbra is egyengeti előttünk az utat.

Terveink szerint az ősz és tél folyamán a Havihegyi kápolnában fogunk rendszeresen imádkozni. A konkrét időpontokról és programokról igyekszünk mihamarabb tájékoztatást adni.

Addig is, hogyha bármilyen ötletetek, kérdésetek vagy felajánlásotok van a pécsi alapítással kapcsolatban, a pecs@nyolcboldogsag.hu címen tudjátok felvenni velünk a kapcsolatot.

 

Sr Theresia Schuschnigg

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária - EM projekt koordinátor
Stomfai Zsófia - EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia - zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41