A LEGO LIGA világújdonsága

2020. már. 1. (vasárnap) 09:15
Előszállás

Az előszállási ministráns csoport tagjai, akik a megszentelt élet napjára legós életképet készítettek a szerzeteseknek, most egy különleges ajándékot kaptak szüleiktől nagyböjtre.

Az előszállási ministránsok már sokadik éve legós adventi naptárakkal várják a karácsonyt. A vasárnapi szentmisék után tavaly decemberben is örömmel nyitogatták a megfelelő naptár ablakokat. Ám nem csak ők nyitottak, hanem plébánosuk is, hiszen őt advent elején a fő ministráns ajándékozta meg egy saját készítésű adventi naptárral, mely édességet rejtett és kereszt alakot formált.

E zseniális ötlet adta az inspirációt Mihályi Miklós plébánosnak, hogy segítőivel egy világújdonságot alkossanak. A gondolatot hamar tett követte. A kereskedelmi forgalomban kapható hivatalos logós adventi naptárak mintájára a felnőttek LEGO LIGA csapata rögtön nekiállt az előszállási legós Nagyböjti Naptár elkészítésének.

A templom nagypénteki keresztjére ötször nyolc, azaz negyven színes hengert erősítettek, melyek így öt hatalmas lego kockát jelenítenek meg. Előtte természetesen mind a negyven hengert feltöltötték lego kiegészítőkkel illetve lego minifigurákkal. Arra is figyeltek, hogy a kockák közé lila szívek kerüljenek, középre pedig egy fehér szív, utalva a nagyböjti bűnbánati időre és a húsvétra. A kockák színvilágában pedig megjelennek mind a magyar trikolor, mind a pápai zászló színei.

Amikor elkészült a mű, hasonlóképp érezték magukat, mint a mennyei Atya a teremtés során: látták, hogy amit alkottak az jó. Arcukon pedig felfénylett az a gyermeki mosoly, amely mindazok osztályrésze, akik felnőttként is örömmel élik át, hogy valamennyien Isten gyermekei vagyunk.

Forrás: LEGO LIGA ELŐSZÁLLÁS PLÉBÁNIA

Fotó: Kanik Edina/ LEGO LIGA

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Knáb Judit CJ

titkár: Horváth Sarolta

telefon: +36 20 423 8235

ügyeleti idő:
  hétfő: 9-13
  kedd: 12-16
  szerda: 12-16
  csütörtök: 9-13
  péntek: 9-13

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás – projekt koordinátor
Formanek Tamás – szociális intézményi tanácsadó
dr. Kele Mária – EM projekt koordinátor
Nagy-Bozsoky Anna – EM képzési koordinátor
Pallaginé Cseri Sára – EM asszisztens
Füle Gábor – zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia –  zarándoktábor szakmai vezető
Rezsabekné Ördög Szilvia – zarándoktábor asszisztens
Matolcsy János – tanácsadó

 

Az MSZKI tevékenységeinek támogatására adományozott pénzbeli segítséget hálás köszönettel fogadjuk.

Az adományt az MSZKI 10700598-71004781-51100005 számú, CIB Bank Zrt. pénzintézetnél vezetett számlájára tudják utalni. (SWIFT: CIBHHUHB , IBAN: HU72 1070 0598 7100 4781 5110 0005)

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel, hogy az MSZKI mely tevékenységét szeretné támogatni. (MSZKI munkája, Emberi Méltóság Stratégia, Zarándoktábor, Történeti kutatás, Szociális ellátás koordinációja)

Tájékoztatjuk, hogy az MSZKI nem minősül közhasznú szervezetnek, és az adományról belső egyházjogi személyként tudunk igazolást kiállítani.

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Zsódi Viktor SP

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41