Ugrás a tartalomra
beszámoló Rendi
2020. augusztus 1. 10:00 to 2020. augusztus 2. 9:45
Budapest

Nővéreiket ünnepelték az iskolanővérek

Tartományi lelkigyakorlatukat követően augusztus 1-jén a reggeli imaóra, a laudes keretében ünnepelték új fogadalmas nővérük, M. Sára nővér tartományi befogadását, majd a szentmisében 60, 50, 30, 25 és 20 éves jubiláns nővéreikért imádkoztak a Boldogasszony Iskolanővérek tagjai.

"Alapítónk, Boldog Terézia anya himnusza alatt a jelöltmesternő, M. Csilla és a juniormesternő, M. Andrea nővér kíséretében vonult be új fogadalmas nővérünk, M. Sára nővér. Mivel nem lehettünk ott Rómában a fogadalomtételen, közös imádsággal, befogadó rituáléval és a fogadalom szent pillanatait felidéző videofelvétellel éltük át, hogy rendtartományunk új taggal gazdagodott.

Ezt követően az ünnepi szentmisét Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi püspök celebrálta, Mustó Péter és Mátyás Mihály atyával. Ekkor jubiláns nővéreinkért imádkoztunk, akikkel együtt mindnyájan megújítottuk fogadalmainkat. M. Johanna nővérünk művészien díszített gyertyáit tartották az ünnepeltek. Az 50 éves jubilánsok: M. Caritas, M. Cecília Taufer, M. Gabriella, M. Jozefina és M. Paulina nővér; a 30 éves jubilánsok: M. Anna, M. Gemma és M. Veronika nővér; a 25 éves jubilánsok: M. Éva és M. Zsuzsanna illetve 20 éves jubilánsunk, M. Flóra nővér. M. Alix nővér bánátból nem jöhetett el a járványhelyzet miatt, az ő gyertyáját az oltáron égettük.

A hagyomány szerint ezután minden jubiláns csoportot és az új fogadalmas nővérünket ünnepélyesen felköszöntöttük. Ugyancsak ekkor köszöntük meg Luca nővér debreceni házfőnöknői szolgálatát, aki felújított biciklijét kapta ajándékul. Áldással beiktattuk az új debreceni házfőnöknőt, M. Andrea nővért, és megáldottuk az újonnan születő szovátai közösséget, azaz M. Vera és M. Luca nővért, akikhez szorosan kapcsolódik Czakó Gabriella társult tagunk is. Végül a tartomány nővérei szeretettel áldották meg két posztulánsunkat, Dórit és Juttát, akik várhatóan októberben kezdik meg a nemzetközi noviciátust Rómában nyolc afrikai és egy dél-amerikai társukkal."

Forrás és fotó: iskolanoverek.hu

Képek:

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Goreczky Tamás - projekt koordinátor
Formanek Tamás - szociális intézményi tanácsadó
Rudan Mária - EM projektvezető
Biró Szilveszter - EM koordinátor
Virág Benedek - zarándoktábor projektvezető
Gáll Zsófia -  zarándoktábor szakmai vezető
Matolcsy János - tanácsadó

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: dr. Németh Emma SSS

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: P. Hortobágyi T. Cirill OSB főapát

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41