Ugrás a tartalomra
beszámoló Rendi
2017. szeptember 11. 12:45
Budapest

Ünnepség a Közép-Európai Tartományhoz való csatlakozás alkalmából

2017. szeptember 2-án a magyarországi Congregatio Jesu Közép-Európai Tartományba való integrációjának alkalmából, Zugligetben tartott ünnepi igeliturgián CJ nővérek és a CJ világi munkatársai közösen imádkoztak az új hivatásokért, a CJ magyarországi küldetéséért és hogy a vezetésben részvevő nővéreknek adjon meg a Jóisten minden kegyelmet, hogy az új szolgálatot okosan, nagylelkűen és vidáman végezzék.

Livesey CJ általános főnöknő és Sabine Adam CJ a Közép-Európai Tartomány (MEP) tartományfőnöknője ünnepélyes keretek között átadta a küldetést Veronica Fuhrmann CJ, Barnai Brigitta CJ és Kaszap Viktória CJ nővéreknek. Ők hárman közös felelősséget hordoznak a vezetés küldetésében, a Congregatio Jesu jövőjéért Magyarországon. Veronica Fuhrmann CJ, a magyar ügyekért felelős MEP összekötő; Barnai Brigitta CJ, cura personalis, a magyar nővérekért felelős nővér; Kaszap Viktória CJ cura apostolica a CJ magyarországi intézményei feletti fenntartói és munkáltatói jogokat gyakorolja önállóan és teljes jogkörrel.

Knáb Judit CJ korábbi magyar tartományfőnöknő megköszönte a 9 éves hivatali ideje alatt szolgálatot vállalt minden nővér munkáját, különösen a vezetésben nyújtott támogatást. Sabine Adam CJ tartományfőnöknő MEP magyarul is köszöntötte az ünnepségen megjelent nővéreket és vendégeket. Hálás volt Knáb Judit CJ nővérnek, valamint a generalátusnak, különösképpen Elena Gatica CJ és Elisabeth Kampe CJ nővéreknek az integrációs folyamat előkészítésében végzett áldozatos, hittel teli szolgálatukért és imádságaiékért. Veronica Fuhrmann CJ és Irene Schrüfer CJ nővérekkel közösen átadta a MEP nővéreinek üdvözletét és szeretetteljes meghívását. Jane Livesey CJ általános főnöknő azzal a küldetéssel bocsátott útjára mindenkit, hogy: „legyetek bátorítók és különösképpen bátorítsátok […] egymást ezen az új úton.”

Forrás és fotó: congjesu.hu

Képek:

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 19050333-1-41

(Bejárat a Piarista Gimnázium felől - Piarista utca 1., 5. emelet)

e-mail küldés

irodavezető: Kiss István fr. Didák OFM

titkár: Pető Éva RSCJ

telefon: +36 20 423 8235 10-16 óra között

kommunikációs munkatárs: Mészáros Anett

könyvelő: Sándor Krisztina

További munkatársak:

Formanek Tamás szociális intézményi tanácsadó
Gáll Zsófia zarándoktábor szakmai vezető
Goreczky Tamás projekt koordinátor
Matolcsy János tanácsadó
Radnai Kinga munkatárs
Rudan Mária  gyermekvédelmi tanácsadó
Schumicky Mária NEK asszisztens
Virág Benedek zarándoktábor projektvezető

Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciái:

 

Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK)

elnöke: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18064890-1-41

 

Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája (FSZK)

elnöke: Balogh Péter Piusz O.Praem

1052 Budapest, Piarista köz 1.

adószám: 18849192-1-41